Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Concurs de geografie mâine, la Colegiul Unirea


La Colegiul Național Unirea va avea loc mâine, 11 iunie, începând cu pra 10.00, Concursul de geografie „Simion Mehedinți”, organizat de profesorii de specialitate. Potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori, tema generală propusă în acest an este „Munții Vrancei. Geografie și spiritualitate”.
Concursl va fi structurat pe două secțiuni, respectiv teoretică și eseu. Pentru eseu, tema este „Transhumanța – confruntarea ființei umane cu destinul”. „Prin concursul «Simion Mehedinti» se continuă seria simpozioanelor – concurs dedicate unor mari personalități ale știintelor geografice: Ion Conea (2013), Nicolae Al. Rădulescu (2014) și George Vâlsan (2015). Simion Mehedinți (1968-1962), născut la Soveja, fost elev al Liceului «Unirea» este creatorul școlii geografice în Romania, iar evocarea personalității acestuia este pentru elevii și profesorii de geografie din Vrancea o datorie de onoare, morală și profesională. Concursul de geografie «Simion Mehedinți» cuprinde două secțiuni: teoretică și eseu. La secțiunea teoretică participă echipaje formate din 3 elevi de la mai multe licee din județ care au parcurs o bibliografie care cuprinde teme precum: relieful Munților Vrancei, spiritualitate nerejană, viața și activitatea lui Simion Mehedinți. Tema secțiunii eseu pentru acest an este «Transhumanța – confruntarea ființei umane cu destinul»”, se arată în comunicatul profesorilor de geografie.
În cadrul simpozionului vor fi susținute și două comunicări științifice de către cercetător științific Florin Roman, „Munții Å¢ării Vrancei – parte din patrimoniul lor geografic”, Focșani, și prof. univ. dr. Gheorghiță Geană, „Târgurile din Vrancea și geneza conștiinței naționale la români”. „Concursul «Simion Mehedinți» își propune să lărgească orizontul de cunoaștere geografică prin teme care completează bagajul de cunoștințe acumulate în anii de liceu. Se dorește înțelegerea complexității fenomenelor și proceselor din mediul geografic prin propunerea unor teme interdisciplinare. Este încurajată lectura și exprimarea sintetică a ideilor geografice și filosofice sub forma eseurilor. Milităm pentru o geografie estetică așa cum a fost cultivată de Simion Mehedinți și discipolii săi”, a transmis profesor dr. Răzvan Săcrieru, de la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?