Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO : Fotbal judeţean – Dumbrăveniul a luat totul!


•    În finala Cupei României, etapa județeană, Euromania Dumbrăveni a trecut de AS Odobești cu 7-4 (1-3), după ce, sâmbăta trecută, câștigase Superliga Altdorf Tehnik, pentru care a fost premiată aseară!
•    Euromania Dumbrăveni a câștigat și titlul județean la juniori A1, după ce a dispus în finală de Unirea Focșani cu 4-0 și 3-1!

Ediția de campionat 2015-2016 a fost a Dumbrăveniului, a cărui echipă  Euromania, înființată în 2012, a câștigat cam tot ce putea fi câștigat în fotbalul județean. Mai întâi a intrat în posesia titlului de campioană a Superligii Altdorf Tehnik, în urma unei duble victorii în fața Åžoimilor Internațional Mircești, apoi, aseară, pe Milcovul, și-a adjudecat Cupa României, trecând în finală de AS Odobești.
Åži echipa de juniori A1 a Euromaniei, a devenit, în premieră absolută, ca și formația de seniori, campioană a Vrancei, tot în urma unei duble victorii, aseară, cu 3-1, goluri, Onofrei în disputa cu Unirea Focșani.   
Ceea ce a reușit, în plan fotbalistic Dumbrăveniul, este fără precedent pentru o comună din județ care culege acum roadele unui proiect început în urmă cu patru ani Consiliul Local și primarul Valentin Tîlvăr, materializat cu sprijinul profesorului Daniel Bănică, antrenor de atunci până acum, cu colegii săi de bancă tehnică, unul dintre ei, Gabriel Bratu, fiind și antrenorul juniorilor campioni în acest an.

Despre finala Cupei, în continuare!

Euromania Dumbrăveni – AS Odobești 7-4 (1-3)
Formații
Euromania: Sava – Mihăilă, Negoiță, Chivu, Săpunaru – Niță – Crăciun, Stanciu, Tîrcă – Lechea. Au mai jucat Remus Popa, Mihăescu. Alte rezerve: Trifan, Negrea, Apostolescu, Onofrei.
Antrenori, Daniel Bănică – principal, și Gabriel Bratu, secund. 
AS Odobești: Burdujel – Covaci, Oltianu, Chiriță, Ionuț Nichita, Zăgan, Manu, Căpățână, Hristea, Ciobotaru, Milea. Rezerve: Călin, Marin, Durtan, Palade, Emil Nichita, Mihalache, Balaci.
Antrenori: Lucian Balaci – principal și Marian Gurău – secund.  
Anterioarele întâlniri dintre cele două formații, din semifinalele Superligii Altdorf Tehnik, fuseseră câștigate de jucătorii din Dumbrăveni, dar mai greu decât arătau scorurile finale! De aceea, finala Cupei era deschisă oricărui final! Iar debutul meciului părea să ducă spre alt deznodământ decât cel din campionat. În 17  minute, Odobeștiul conducea cu 3-0 după trei contre purtate ca la manual de cel ce avea să fie declarat jucătorul fialei, Costel Chiriță, Covaci și Manu. În minutul 4, rapidul, tehnicul și foarte bunul finalizator al Odobeștului a sprintat prin visătoarea apărare adversă, lipsită de cel mai experimentat jucător al său, Gurguiatu, și a șutat pe jos, aproape de bară, de la 25 de metri, surprinzându-l pe Sava. 0-1! Opt minute mai târziu, Manu a centrat perfect pentru același Chiriță care a speculat poziționarea defectuasă a lui Sava și a trimis cu capul la colțul lung pentru 0-2! În minutul 17, a fost rândul lui Manu să marcheze și să ducă scorul la un greu de anticipat 0-3! Dacă mingea trimisă viclean de Chririță, câteva minute mai târziu, tot pe contră, după ce îl driblase pe Sava, nu ar fi locvit bara și ar fi intrat în plasă, s-ar fi făcut 0-4, și foarte probabil meciul ar cam fi fost încheiat! Mai cu seamă că orice prezență a odobeștenilor în jumătatea adversă crea un pericol major pentru o apărare fără forță și claritate! De cealaltă parte, Euromania a construit tot timpul, dar jucătorii săi nu au reușit să marcheze nici din situații foarte clare de gol. Totuși, în penultimul minut al primei reprize Crăciun a fost faultat în careu și, la semnalizarea asistentului Ionuț Paraschiv, centralul Gică Mihai a arătat punctul de la 11 metri. A bătut Stanciu, Burdujel a ghicit colțul, s-a întins, a atins mingea dar  nu a putut decât să o devieze lângă bară, dar în plasă!   
Partea a doua a jocului a fost începută în forță de Euromania, care a egalat în 12  minute prin Răzvan Crăciun și Tîrcă, în minutele 46 și 57. Prima răbufnire de orgoliu i-a adus Odobeștiului golul 4, reușit de Căpățână în urma unui corner, în minutul 59, scor la care Dănuț Lechea a fost lovit la cap și a fost schimbat cu Mihăescu, iar Tîrcă a trecut vârf impins. Surprinsă de modificarea din sistemul de joc al adversarilor, formația Odobeștiului a fost egalată de Târcă, la capătul unei combinații care a lăsat fără replică apărarea din fața lui Burdujel, în minutul 80, peste două minute, a altă combinație a Dumbrăveniului s-a soldat cu faultarea în careu a lui Tîrcă iar Stanciu a bătut foarte bine penaltiul și a dus scorul la 5-4, în minutul 82. În minutul 90, Chivu și-a făcut cadou un supergol: mingea șutată de el din lovitură liberă, din lateral, cu stângul la colțul scurt, a lovit stâlpul, de unde a deviat peste Burdujel, în plasă, lângă stâlpul opus! 6-4! În ultimul minut din cele cinci de prelungire arătate de Gică Mihai, Crăciun a înscris pe contraatac: 7-4, și a pus capăt frumos unui meci frumos reușit de două formații cu jucători de calitate!

Serie lungă de premieri pe Milcovul!
În preludiul jocului de Cupa României, pe stadionul Milcovul au fost făcute mai multe premieri, cu participarea președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, invitat special la sărbătoarea fotbalului vrâncean din ziua de 1 iunie 2016. Despre toate acestea, în ediția viitoare a Monitorului de Vrancea.       

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?