Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO : Tot mai mulți pensionari devin membri ai CARP Milcov Focșani


Numărul membrilor Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) „Milcov” Focșani a crescut semnificativ față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 3.011 persoane. Atrași de împrumuturile cu dobândă avantajoasă acordate de instituție, de ajutoarele de deces, ajutoarele ocazionale, dar și de reducerile la biletele de tratament și alte facilități, precum și de activitățile culturale și excursiile organizate, din ce în ce mai mulți pensionari se înscriu ca și membri cotizanți în acest CAR.
Potrivit celor spuse de Sandu Ploscaru, președintele organizației, dacă în anul 2009 numărul membrilor cotizanți era de aproximativ 1.500, în aprilie 2015 a ajuns la 2.859, pentru ca în prezent să fie înscriși 3.011 membri. „Noi dorim ca toți pensionarii din județ să ni se alăture, pentru că pot beneficia de foarte multe avantaje. În plus, cei care doresc vor găsi aici și un mediu în care pot socializa, pot participa la diversele activități pe care le organizăm sau se pot înscrie în excursii. Pentru acest an, de exemplu, am planificat trei excursii pentru care s-au ocupat deja toate cele 150 de locuri, câte 50 pentru fiecare excursie. Prima va avea loc în perioada 16-17 iulie pe traseul Focșani, Miercurea Ciuc și lacu Roșu, acolo unde va fi cazarea și masa, iar la întoarcere vom parcurge traseul pe la Cheile Bicazului. La solicitarea membrilor noștri, pe 29-30 iunie vom face din nou o excursie la mănăstirile din Nordul Moldovei. Repetăm această excursie pentru că foarte mulți și-au dorit să viziteze acea zonă. Totodată, în perioada 6-7 septembrie vom merge în Delta Dunării. Ne vom caza la Tulcea, vom vizita acvariul, va fi organizată o plimbare cu catamaranul, o masă pescărească în inima Deltei. Noi anunțăm excursiile pentru anul în curs încă din luna martie, iar în două săptămâni s-au ocupat toate locurile. Asigurăm transportul gratuit, iar cazarea și masa le negociem așa încât să obținem prețuri avantajoase”, a declarat Sandu Ploscaru, președintele CARP „Milcov” Focșani.
    Nu doar excursiile sunt foarte solicitate de membrii acestei Case de Ajutor Reciproc, ci și celelalte facilități pe care aceasta le acordă. Astfel, potrivit unei statistici întocmite la nivelul organizației, dacă în 2015 au fost acordate 1.568 de împrumuturi cu dobândă avantajoasă, anul acesta, până în prezent au beneficiat deja de aceste împrumuturi 600 de membri. „Valoarea împrumuturilor pe care le acordăm sunt de patru ori fondul acumulat de solicitant, dar nu mai mult de cinci pensii. Suma maximă care poate fi acordată este de 8.000 de lei, însă plafonul maxim este de cinci pensii pentru ca beneficiarul să aibă posibilitatea să ramburseze banii în maxim 15 rate. Dobânda pe an este fixă, de 10%, fără comisioane. Dacă rambursarea depășește un an, atunci se plătește dobânda la sold tot de 10%. Însă marea majoritate se încadrează în termenul de 12 luni”, a detaliat Sandu Ploscaru.

Alte ajutoare acordate de CARP Milcov Focșani

    Potrivit statisticii întocmite la nivelul CARP „Milcov” Focșani, anul trecut au mai fost acordate 145 de ajutoare ocazionale nerambursabile în valoare de 500-600 lei pensionarilor cu pensii foarte mici, iar anul acesta până în momentul de față, au beneficiat de aceste ajutoare 58 de pensionari. Totodată, anul trecut au primit ajutoare de deces 55 de membri, iar anul acesta au fost 15 solicitări. „Ajutoarele ocazionale le acordăm numai membrilor pensionari cu pensii de până în 700 de lei. Pentru a beneficia de ajutoare de deces, membrii trebuie să plătească o cotizație de 5 lei lunar, iar cuantumul ajutorului de deces este: pentru fiecare an de cotizare câte 100 de lei, în cazul celor ce au cotizat până la 20 de ani, iar la peste 20 de ani de cotizare se acordă, pentru fiecare an, câte 75% din suma de 100 de lei lunar”, a precizat Sandu Ploscaru, președintele CARP „Milcov” Focșani.
    De menționat este faptul că, anul trecut, 53 de membri au primit reduceri la biletele de tratament, iar anul acesta, până în prezent, 8 pensionari cotizanți la CARP au avut această facilitate, iar 40 de membri au avut parte în 2015 de consultații oftalmologice gratuite. „Prin noi, firma «Optic Carol» SRL Focșani oferă membrilor CAR cu pensii sub 700 de lei consultații gratuite. În plus, le asigură orice fel de ochelari au nevoie, pentru doar 50 de lei. În Vrancea sunt aproximativ 70 de mii de pensionari, așa că noi îi așteptăm pe cât mai mulți să ni se alăture, pentru că nu au decât de câștigat. Le oferim nu doar ajutoare nerambursabile și celelalte ajutoare de care deja am amintit, ci și proteze, ochelari, organizăm activități culturale cu Biblioteca Județeană, cu Ateneul, organizăm diverse întâlniri precum și excursii”, a subliniat Sandu Ploscaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?