Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Campanie de subscripție publică pentru „Cumințenia Pământului”


Guvernul și Ministerul Culturii au lansat joi oficial campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși – „Cumințenia Pământului”. Potrivit unui comunicat al Executivului, campania se va derula până pe 30 septembrie și are nevoie de un sprijin cât mai larg, așa cum s-a întâmplat și în cazul Ateneului Român.
Guvernul precizează că acesta este unul dintre cele mai importante proiecte naționale menite să întărească solidaritatea dintre stat și societate, scopul său fiind recuperarea unei componente a identității culturale autohtone. „Achiziția operei se va face printr-un efort conjugat al statului român și al cetățenilor: suma de cinci milioane de euro va fi alocată de Guvern și e nevoie ca șase milioane de euro să fie colectate cu ajutorul contribuțiilor voluntare ale persoanelor private și juridice”, precizează Guvernul.
Astfel, campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei „Cumințenia Pământului” urmărește să atragă contribuțiile românilor interesați de recuperarea patrimoniului național. Este necesară strângerea sumei de șase milioane de euro până pe data de 30 septembrie, pentru a completa cele cinci milioane de euro alocate deja de Guvern, se mai spune în comunicat.
Articolul integral pe http://bit.ly/1XmWwFV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?