Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Braconieri cu CAGULE PE FEȚE prinși la vânătoare de căprior, având ARME LETALE asupra lor


Doi bărbați din comuna Poiana Cristei sunt cercetați pentru braconaj și nerespectare a regimului armelor și munițiilor. Cei doi au fost prinși la braconaj în fondul de vânătoare nr. 10 Dumbrava, fond gestionat de Asociația Valea Neagră.
Potrivit Asociației, cei doi braconieri, care sunt membri ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vrancea, au intrat în fondul de vânătoare cu fețele acoperite cu cagule, pentru a nu fi recunoscuți de camere. De asemenea, într-un comunicat de presă al Asociației se arată că cei doi aveau asupra lor o armă cu glonț și o armă cu alice, dar și cartușe fabricate artizanal. „În seara zilei de marți, 17.05.2016, Nișcoveanu Viorel și Chiriac Costel, ambii cu domiciliul în comuna Poiana Cristei, au fost surprinși la braconaj pe raza fondului de vânătoare nr. 10 Dumbrava, gestionat de Asociația Valea Neagră. Având fețele acoperite cu cagulă pentru a nu fi recunoscuți de camerele de supraveghere montate de gestionarul fondului de vânătoare, folosind o armă cu glonț de cal. 223 Rem dotată cu lunetă și lanternă performantă, și o armă cu alice și cartușe fabricate artizanal, cei doi membri ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vrancea au încercat să împuște un căprior. În cauză s-a deschis dosar penal. Astfel, numărul braconierilor prinși în ultimii 2 ani de către angajații Asociației Valea Neagră pe raza fondului de vânătoare 10 Dumbrava, jud. Vrancea, se ridică la 4, la care se adaugă încă 5 pe raza fondului de vânătoare 6 Nămoloasa, jud. Galați, fapt ce dovedește că decizia de a monta camere de supraveghere în fondul de vânătoare dă rezultate și poate fi o soluție viabilă de limitare a acțiunilor de braconaj”, se arată într-o informare a Asociației Valea Neagră.
    Dosarul, în care se fac cercetări pentru uz de armă letală fără drept și braconaj cinegetic, după cum ne-a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, subcomisar Bogdan Toader, este în lucru la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Vrancea.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?