Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Bătrân imobilizat la pat, ars într-un incendiu


   Un bărbat din comuna Gugești a suferit arsuri pe 16% din suprafața corpului, în noaptea de marți spre miercuri, după ce locuința i-a fost cuprinsă de flăcări. Acesta este internat în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Când pompierii au ajuns la fața locului, incendiul se manifesta cu violență la acoperișul unei locuințe și al unor ma-gazii, pe o suprafață de 150 metri pătrați.
   Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, dar și  pentru protecția vecinătăților, deoarece la un metru distanță de casa în flăcări era amplasată o altă locuință. Totodată, condițiile meteorologice, respectiv gerul puternic, au ridicat gradul de dificultate al intervenției.
   Flăcările au mistuit acoperișul locuinței și al unor magazii, pe o suprafață de 150 de metri pătrați, obiecte electrocasnice și articole de îmbrăcăminte. În momentul izbucnirii incendiului, în locuință se afla Neculai V., în vârstă de 75 ani, imobilizat la pat, care a suferit arsuri la nivelul spatelui. El a fost scos de vecini din locuință, fiind preluat de o ambulanță înaintea sosirii echipajelor de pompieri. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un coș de fum deteriorat.
   De asemenea, pompierii au mai stins alte trei incendii, ce au cuprins case din Copăcești, Adjud și Lespezi. La Copăcești a ars acoperișul unei locuințe, pe o suprafață de 70 metri pătrați, din cauza unui coș de fum deteriorat. La Adjud, flăcările au cuprins locuința lui Vasile Åž., care avea acoperiș comun cu cea a lui Dumitrache B.. Pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, la fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Adjud, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, un ofițer și cinci subofițeri. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul cuprinsese acoperișul comun al două locuințe alipite. De la Vasile Åž. a ars acoperișul pe o suprafață de 100 de metri pătrați, dar și camera în care se afla centrala termică, iar de la Dumitrache B. au ars 50 metri pătrați din acoperișul locuinței și s-au degradat tavanele a două camere de locuit. Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit produs la un aparat electric lăsat sub tensiune.
   La Lespezi a ars acoperișul unei bucătării, pe o suprafață de 60 metri pătrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?