Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Micii artiști ai Centrului „Dănuț”, premiați la Festivalul Național „Magia muzicii”


Copiii Centrului de zi „Dănuț” au participat, alături de alți 70 de concurenți din județul nostru, dar și din Bacău, Brăila, Galați, Iași, Constanța, Bîrlad și Vaslui, la ediția a VI-a a Festivalului Național de Muzică pentru Copii și Tineret „Magia muzicii”. Potrivit celor spuse de psiholog Elisaveta Norocea, coordonatoarea centrului, Ilinca, Iustina, Ionuț, Tania, Oana, Daniela, Nicoleta, Ionela și Daniel au impresionat atât prin stilul interpretativ cât și prin coregrafiile prezentate. Astfel, ei au obținut din partea juriului o mențiune, un premiu II, două premii I, trofeul la secțiunea „muzică populară” și trofeul de grupă. „Premiile și aprecierile obținute au adus emoție, bucurie și satisfacție atât în sufletul copiilor și părinților cât și cadrelor didactice coordonatoare și tuturor celor care le urmăresc evoluția pentru că, iată, talentul și munca nu trec neobservate și sunt răsplătite!”, a declarat Elisaveta Norocea.
    Pentru a obține astfel de rezultate, copiii și tinerii se pregătesc intens în cadrul Cercului de canto-muzică cultă/ușoară/populară, Cercului de coregrafie și Centrului Socio-Cultural „Dănuț” Brosteni. Cercul de canto oferă elevilor interesați și talentați posibilitatea de a-și folosi aptitudinile vocale și scenice, de interpretare a cântecelor în cadrul unui grup sau ca soliști. Aici, copiii învață și dezvoltă tehnici vocale de: respirație, ritm și ambitus, emisie, dicție, comunicare, prezență scenică și interrelaționare. 
Încă de la început, ei sunt încurajați și învățați să poată citi și interpreta partituri muzicale și apoi să interpreteze melodii potrivite cu vârsta și registrul lor vocal, dar și valoroase din punct de vedere estetic. „Dintre aceștia sunt selectați copiii cei mai talentați, care sunt pregătiți în vederea participării la concursuri județene, naționale și internaționale, precum și la spectacole sau emisiuni televizate. Pe lângă toate acestea, copiii își însușesc un comportament în spirit de fair-play ce presupune anumite calități: corectitudine, încredere în sine, capacitatea de a pierde, comunicarea cu cei din jur, dar în același timp copiii sunt ajutați să se integreze mai bine în medii diferite, să depășească obstacolele de ordin psiho-emoțional cognitiv și social, reușind cu ajutorul muzicii și coregrafiei să comunice și să-și exprime ideile, sentimentele și emoțiile. Astfel, copiii cresc și se dezvoltă într-un mediu competițional plăcut în care se simt apreciați și valorizați, dar care le formează și abilități de autoevaluare și evaluare realiste”, a arătat Elisaveta Norocea, precizând că motto-ul copiilor de la Centrul „Dănuț”, care înregistrează preformanțe în toate domeniile cultural-artistice și nu se dau bătuți niciodată, este: „Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!”.
„Chiar dacă nu întotdeauna au reușit ce și-au propus, nu și-au atins țintele și nu și-au îndeplinit obiectivele, ei nu s-au oprit, nu au abandonat, ci cu mai multă stăruință au mers mai departe dovedind că munca, perseverența, determinarea, pasiunea, efortul continuu și susținut, disciplina și șansa oferită de sine sau de alții sunt ingredientele unei rețete de succes”, a subliniat psiholog Elisaveta Norocea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?