Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Frații care percepeau TAXE DE PROTECȚIE rămân după gratii


Frații Marian și Georgian I., arestați la finele săptămânii trecute pentru tâlhărie și șantaj, rămân după gratii. Asta pentru că judecătorii de la Tribunalul Vrancea le-au respins contestațiile formulate împotriva măsurii arestării preventive, dispusă de magistrații de la judecătorie. „Respinge ca nefondate contestațiile”, se arată în decizia magistraților de la Tribunal.
    Reamintim că joia trecută, cei doi frați, dar și un alt bărbat, Dan N., au fost reținuți de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Vrancea, iar o zi mai târziu, Marian și Georgian I. au ajuns la instanță cu propunere de arestare. În cazul lui Dan N. procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Polițiștii au precizat că bărbații ar fi exercitat presiuni asupra unor persoane în scopul determinării acestora de a ajunge la o înțelegere frauduloasă, precum și pentru obținerea unor foloase materiale prin perceperea unor așa-zise taxe de protecție.   
Reținerile s-au făcut după ce polițiștii de la SIC au efectuat patru percheziții în Focșani și Odobești. În urma celor patru percheziții au fost ridicați bani, telefoane mobile, un laptop, o unitate centrală de calculator și un hard. „La data de 12 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au efectuat patru percheziții domiciliare (trei în locații din municipiul Focșani și una din orașul Odobești), în vederea destructurării unui grup infracțional care avea ca preocupări recuperarea unor sume de bani. În urma celor patru percheziții au fost ridicate în vederea cercetărilor suma de 6126 de lei, suma de 1150 euro, 20 telefoane mobile, un laptop, o unitate centrală de calculator și un hard. Ca urmare a documentării activității infracționale s-a mai stabilit faptul că trei bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 32 de ani, ar fi exercitat presiuni asupra unor persoane în scopul determinării acestora de a ajunge la o înțelegere frauduloasă, precum și pentru obținerea unor foloase materiale prin perceperea unor așa zise taxe de protecție. Cei trei bărbați sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj și tâlhărie. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale”, au transmis oamenii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?