Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

VIDEO : Aniversarea reginei Elisabeta a II-a: Un spectacol ecvestru impresionant a încheiat suita de manifestări de la Windsor


O suită de manifestări festive organizate timp de patru zile pentru public la Windsor pentru aniversarea Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, care a împlinit 90 de ani la 21 aprilie, s-a încheiat duminică printr-un grandios spectacol artistic și ecvestru inaugurat de suverană. În fața mulțimii formate din aproximativ 5.500 de spectatori într-o arenă din apropierea Castelul Windsor, regina și prințul Philip, în vârstă de 94 de ani, au sosit la această celebrare într-o caleașcă trasă de cai. Ei au fost întâmpinați de fiul lor, prințul Charles, împreună cu prințul William, soția sa, Kate, și prințul Harry. Alți mii de oameni cu vizionat spectacolul pe ecrane gigantice într-o zonă publică dintr-un parc din cadrul Castelului Windsor și la televizor, relatează DPA.
    Spectacolul de aproximativ 90 de minute a beneficiat de participarea unor staruri internaționale între care Kylie Minogue, Gary Barlow, James Blunt și Andrea Bocelli. Momentele muzicale prezentate de aceste vedete au oferit numai un cadru pentru adevăratele stele ale spectacolului: caii. Garda călare, călăreți și formații din întreaga lumea au prezentat momente în coregrafia programului care evoca evenimente importante din viața reginei, între care încoronarea sa din 1953. Potrivit BBC, 900 de cai au participat la evenimentul care a fost organizat pentru a evidenția dragostea reginei pentru cai.  Regina își va sărbători în mod tradițional ziua de naștere printr-o paradă organizată la Londra în onoarea sa, la 11 iunie, cunoscută sub numele de ‘Trooping the Colour’, la care participă regimente ale armatelor britanice și ale Commonwealth-ului, urmată de un picnic în ziua următoare pe bulevardul care duce spre Palatul Buckingham.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?