Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Peste 100 de vrânceni susțin proba scrisă pentru încadrarea ca polițiști


Cei 102 vrânceni care au mai rămas în cursă, după testul psihologic și probele sportive, pentru ocuparea a 22 de posturi de agenți de poliție din sursă externă, susțin astăzi (sâmbătă) proba scrisă. Candidații din Vrancea dau examen la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina.
    Conform anunțului făcut de reprezentanții Poliției Române, candidații trebuie să se prezinte la sediul instituției de învățământ unde au fost repartizați începând cu ora 9.15, accesul în sălile de concurs fiind permis până la cel mult ora 10.00. Candidaților care nu sunt prezenți la ora 10.00 în săli nu li se va mai permite accesul și vor fi declarați „neprezentat”, indiferent dacă se află sau nu în incinta instituției de învățământ unde se susține proba. Proba scrisă constă într-un test de tip grilă, elaborat de Comisia de concurs din cadrul IGPR din tematica și bibliografia recomandată, având ca scop verificarea cunoștințelor de specialitate pe care le au candidații. Testul constă în 60 de întrebări, cu trei variante de răspuns, din care doar una este corectă. Fiecare răspuns corect va fi apreciat cu 0,15 puncte, iar la punctajul final se adaugă un punct din oficiu, obținându-se nota la testul scris. Durata de rezolvare a testului este de 3 ore, începând cu ora stabilită în graficul de concurs. Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obțină minimum nota 7,00. Candidații care nu au obținut minimum nota 7,00 vor fi declarați „respins”. Nota finală reprezintă media notelor obținute la proba de evaluarea a performanței fizice și la proba test scris.
    Sunt declarați „admis” la concurs candidații care au fost declarați „admis” la toate probele concursului în ordinea descrescătoare a notei finale, în limita posturilor pentru care s-a organizat concursul. În situația în care mai mulți candidați au aceeași notă finală, aceștia vor fi departajați prin aplicarea succesivă a următoarelor criterii:
nota la proba test scris; nota la proba de evaluare a performanței fizice, dacă au aceeași notă la proba scrisă; nota la bacalaureat, dacă au aceeași notă la proba scrisă și la proba de evaluare a performanței fizice; nota la interviul pe subiecte profesionale, pe baza acelorași tematici și bibliografii stabilite pentru testul scris, dacă după aplicarea criteriilor de departajare, doi sau mai mulți candidați sunt la egalitate. Interviul, ca și criteriu de departajare, se susține în termen de cel mult 3 zile de la data expirării termenului de soluționare a contestațiilor, pe baza aceleiași tematici și bibliografii stabilite la testul scris.
    Candidaților declarați „admis” la concurs și care îndeplinesc condițiile legale de încadrare în Poliția Română li se vor acorda gradele profesionale în funcție de pregătirea lor și de vechimea în specialitatea corespunzătoare studiilor absolvite, raportate la cerințele postului. Aceștia sunt încadrați în funcțiile minime prevăzute de lege, corespunzătoare gradelor profesionale acordate, pe o perioadă de probă de 6 luni. După încadrarea ca polițiști, acestora nu le pot fi modificate raporturile de serviciu prin delegare, detașare, mutare și transfer timp de cel puțin trei ani de la numirea în prima funcție, cu excepția situației în care intervine reorganizarea unității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?