Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

GALERIE FOTO : Patru elevi vrânceni la Olimpiada națională de lingvistică


Festivitatea de deschidere a Olimpiadei naționale de lingvistică Solomon Marcus (+/- Poezie), pentru elevii claselor a V-a și a VI-a, a avut loc vineri, la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani. Potrivit inspectorului școlar pentru Limba și literatura română, Silvia Chelariu, la acest concurs participă 93 de elevi din întreaga țară, dintre care 4 sunt din Vrancea.
La eveniment a fost prezent inspectorul general pentru disciplina limba și literatura română din Ministerul Educației Naționale și Cercetării Åžtiințifice, conferențiar universitar doctor Mina-Maria Rusu, care a evocat personalitatea celui care a pus bazele acestui concurs, respectiv academicianul Solomon Marcus, decedat în urmă cu aproximativ două luni. De altfel, pe un ecran a rulat un film, ce conținea discursuri ale academicianului, rostite la olimpiadele din anii trecuți, iar toți cei prezenți au ținut un moment de reculegere. „Ați avut șansa să auziți o sinteză a ceea ce domnul Marcus în fiecare an le spunea colegilor voștri și chiar unora dintre voi, aici, în această sală a Ateneului de la Focșani. Și pentru că așa se cade, să-i iubim și să-i respectăm pe cei care ne învață, colegii mei de la Focșani au editat o revistă, altfel decât orice altă revistă. Aceasta cuprinde un grupaj de intervenții ale unor personalități, colegi de-ai noștri, care vizează personalitatea academicianului Solomon Marcus. În seria surprizelor, pe care colegii de la ISJ Vrancea le-au pregătit, se numără și niște daruri, care înseamnă cărți, semnate de domnul academician”, a precizat reprezentanta Ministerului Educației.
Participanții sunt așteptați astăzi (sâmbătă) la Åžcoala Gimnazială „Anghel Saligny”, unde se va desfășura proba scrisă, iar festivitatea de premiere se va desfășura duminică, la ora 10.00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?