Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Elevii de la Liceul de Artă și CSEI „Elena Doamna” merg la naționala de dans


Elevii Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu” din Focșani și beneficiari de la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” au obținut premiul I la cea de-a IX-a ediție a Concursului Național de Dans „Împreună pentru viitor” de la Constanța. Echipa s-a calificat direct la faza națională ce urmează să se desfășoare în perioada 27-29 mai 2016, la Pitești. Distincția a fost obținută la secțiunea „Dans modern” de echipa formată din voluntari de la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” Focșani – Pohrib Florina, Cruceanu George, Vlad Ciprian și Popa Ioana, coordonați de profesorii Constantinescu Ioana și Dascălu Mariana, și beneficiari de la Centrul „Elena Doamna” – Tudorie Cristina, Mihai Diana, Chiratcu Cristian și Lungu Claudia, coordonați de profesorii Ghiorghiță Nela Nicoleata și Popescu Lonia.
    Aceștia au prezentat momentul artistic intitulat „Păpușile care prind viață”. Membrii juriului au apreciat efortul și implicarea tinerilor lipsiți de auz, care, împreună cu voluntarii din învățământul de masă, au excelat în coordonarea mișcărilor, dar și în virtuozitate. Competiția s-a desfășurat la Palatul Copiilor Constanța, unde au participat peste 100 de elevi însoțiți de profesorii coordonatori – eveniment care face parte din Strategia Națională de Acțiune Comunitară și care a fost organizat de Inspectoratul Åžcolar Județean Constanța, în colaborare cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța.
    Concursul a avut două secțiuni: dans modern și dans tradițional. La secțiunea „Dans tradițional”,  județul Vrancea a fost reprezentat de echipa „Vrâncenașul”  alcătuită din voluntari inimoși de la Liceul de Arte „Gheorghe Tattarescu” Focșani  – Pohrib Florina, Enea Teodora, Andronic Cosmin, Cruceanu George, Vlad Ciprian, Baciu Claudiu, coordonați de profesorii Constantinescu Ioana și Dascălu Mariana, și beneficiari de la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani – Apostu Andreea, Tudorie Cristina, Mihai Diana, Åžalaru Diana, Jîghir Vasile, Moșoiu Daniel, coordonați de profesorii Răduță Dorina și pedagogul Iancu Lenuța. Împreună au dansat o suită vrâncenească formată din patru momente: Hora de la Năruja, Focșăneanca, Bătuta și Sârba vrâncenească, unde au câștigat premiul II. În cadrul întrecerii, au participat echipele câștigătoare la etapa județeană din județele: Brăila, Constanța, Galați și Vrancea. Au evoluat pe scenă 4 echipe la secțiunea „Dans modern” și patru echipe la secțiunea „Dans tradițional”. Fiecare echipă a fost formată, în mod egal, din voluntari proveniți din unitățile de învățământ care derulează parteneriate în cadrul SNAC și elevi beneficiari, cu dizabilități. „Atât pentru publicul spectator cât și pentru juriu a fost o adevărată provocare să identifice elevii auzitori, de colegii lor deficienți de auz. Felicitări pentru rezultate, ambiție și perseverență. Suntem mândri de echipa implicată și dedicată care a reprezentat cu mare cinste județul Vrancea”, a spus profesoara Petronela Bernovici, coordonator SNAC la nivelul județului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?