Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

20 mai, data la care va fi inaugurată Casa memorială „Dumitru Pricop“ din Negrilești


Casa memorială „Dumitru Pricop”, din comuna Negrilești, va fi inaugurată pe 20 mai, a declarat, ieri, conferențiar universitar doctor Costică Neagu, președintele Asociației Personalului Didactic „Simion Mehedinți” Focșani-Vrancea. Evenimentul va începe la ora 10.30, fiind organizat de asociație, Primăria Negrilești, Centrul Cultural Vrancea și Școala Gimnazială „Dumitru Pricop” din localitate. În deschidere, vor susține alocațiuni primarul comunei, Ion Văsuianu, și poetul gălățean Stelian Vicol, după care participanții vor vizita casa în care a copilărit poetul Vrancei și vor semna în cartea de onoare.
La ora 11.30, la școala din localitate va fi făcut un sumar biobibliografic al activității culturale a lui Dumitru Pricop, după care vor fi lansate cărțile „Citiți-mă înscris pe stalactite”, prezentată de profesorul universitar doctor Nicolai Taftă, și „Costică Neagu –  Dumitru Pricop, cultul prieteniei”, prezentată de profesorul Valeriu Anghel. După aceasta, vor urma evocări și opinii, apoi un recital poetic prezentat de elevii școlii din Negrilești.
Asociația ,,Simion Mehedinți” prin Colectivul de inițiativă a lansat Lista de subscripție publică pentru salvarea casei în care s-a născut poetul Dumitru Pricop. Acest proiect a luat naștere după ce locuința în care s-a născut și a copilărit poetul vrâncean a fost scoasă la vânzare pentru 20.000 de Euro. Sub sloganul „Dați un leu pentru Casa Pricop”, Asociația ,,Simion Mehedinți” prin Colectivul de inițiativă, a lansat Lista de subscripție publică pentru salvarea casei în care s-a născut poetul Dumitru Pricop. „Am dorit să creăm în Vrancea un loc special. Vrancea nu are prea multe case memoriale, știm foarte bine că sunt două”, a precizat conf.univ.dr. Costică Neagu.
    De asemenea, familia va face o donație semnificativă de lucruri, cărți, înscrisuri etc.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?