Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

MAE – atenționare de călătorie: Grevă națională în Grecia


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care călătoresc în Grecia că Administrația Supremă a Funcționarilor Publici (ADEDY) și Confederația Generală a Lucrătorilor Greci (GSEE) au anunțat organizarea vineri și sâmbătă a unei greve naționale de 48 ore.
Potrivit unui comunicat, și-au mai anunțat participarea la grevă Organizația Feroviară Elenă (OSE), care va întrerupe activitatea pe o perioadă de trei zile, începând de vineri până duminică, și Organizația Sindicală a Întreprinderii de Electricitate (DEI), care va protesta 48 de ore, începând cu noaptea de sâmbătă până duminică. Astfel, și Federația Navală Panelenă (PNO) va prelungi greva, de la 24 ore — cum se anunțase inițial — la patru zile, începând de vineri până marți, perioadă în care toate vapoarele vor rămâne ancorate în porturi.
În ceea ce privește autobuzele și troleibuzele din Atena, acestea nu vor circula pe o durată de 48 de ore, începând de vineri până sâmbătă, duminică vor circula în intervalul orar 9,00 — 21,00. Tramvaiele, metroul și trenul electric nu vor circula 48 de ore, începând de vineri. Serviciul de ambulanță va asigura asistența de urgență.
MAE precizează că, până în prezent, sindicatele controlorilor de trafic aerian și personalului navigant nu s-au raliat protestului. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situații speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?