Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Evenimente inedite pentru copiii și tinerii de la Centrul „Dănuț”


Copiii și tinerii ce frecventează programele educative și cultural-artistice ale Centrului de zi „Dănuț” din Broșteni au repurtat succese după succese zilele acestea, talentul, dăruirea, pasiunea, munca, seriozitatea și tenacitatea de care au dat dovadă fiindu-le deosebit de apreciate în cadrul unor evenimente importante. 
Astfel, Iustina Păun a reprezentat cu candoare și mândrie Centrul „Dănuț” la unul dintre cele mai frumoase evenimente organizate de Ambasada României în Grecia și Asociația Culturală Româno-Elenă „Armonia”. Tot cu această ocazie a avut loc un spectacol deosebit, în prezența a sute de români și greci din Atena, precum și a delegației din România. Potrivit celor spuse de psiholog Elisaveta Norocea, coordonatorul Centrului de zi „Dănuț”, în cadrul evenimentului a fost organizată și tradiționala Seară Culturală Românească, ce a avut ca temă „Sărbătorile pascale în Spiritualitatea Românească”. Invitații de onoare au fost Iustina Păun de la centrul de zi „Dănuț”, Anamaria Botezatu cu grupul „Tradiții goleștene” din Golești, județul Vrancea, Ansamblul Folcloric „Mușețeanca” din Însurăței, județul Brăila, și Ansamblul de dansuri grecești „Sides” din Kallitheia, Tanagra.
„La eveniment, copiii și seniorii Ansamblului «Armonia» au evoluat în chip admirabil alături de cele trei ansambluri folclorice. Publicul a rămas impresionat de momentul artistic oferit de artiștii consacrați, dar și de micii artiști iar la final, ambasadorul României în Grecia, Lucian Fătu, i-a felicitat atât pe ei cât și pe coregrafi pentru munca depusă. Tot cu această ocazie s-a organizat o expoziție cu obiecte tradiționale românești unde au fost expuse și prezentate de către Iustina Păun lucrările executate cu multă măiestrie de copii de la Centrul de zi «Dănuț»”, a detaliat Elisaveta Norocea.

Copiii centrului, prezenți la emisiuni TV

    Tot în această perioadă, copiii și tinerii ce fac parte din Grupul Vocal „Îngerii Vrancei” al Centrului de zi „Dănuț” au participat la mai multe emisiuni TV, unde au susținut recitaluri de muzică populară și pricesne (cântare executată în bisericile ortodoxe la slujba liturghiei în timp ce se împărtășește preotul – n.r.). „Atelierul de creație tradițională al Centrului «Dănuț» s-a mutat la București! Tehnicile de lucru au fost demonstrate cu măiestrie în fața publicului! Recitalul de pricesne, acompaniat de cântecul de toacă, interpretate cu har și mângâiere în glas duios de către grupul «Îngerii Vrancei», au picurat balsam vindecător în sufletele și inimile ostenite ale ascultătorilor. Tot ceea ce a trăit Iisus Hristos în Săptămâna Patimilor, de la intrarea în Ierusalim, la Răstignire și până la Înviere, a fost retransmis prin pricesnele cântate divin de Iustina, Tania, Nicoleta, Daniela, Ionela, Daniela și doamna Èšigăeru în studiourile Etno TV. Cântarea sacră, superbul recital, sunetul toacei, toate împreună au creat o oază de lumină în care s-au risipit tristețile, durerile și întunecimea păcatelor noastre… Din cântările frumoase pe care le-am auzit și din tot ceea ce am trăit din punct de vedere spiritual am perceput cu toții că Dumnezeu este cu noi!”, a transmis psiholog Elisaveta Norocea, coordonatorul Centrului de zi „Dănuț”, alăturând totodată mulțumiri pentru binecuvântare și încredere către Înaltpreasfințitul părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei și părintele consilier Dima pentru binecuvântare și încredere! „Mulțumim doamnelor Anamaria Botezatu și Silvana Riciu de la Etno TV pentru oportunitatea oferită, precum și doamnei Cristina Păun, familiei Bordea și Primăriei Broșteni pentru tot sprijinul”, a mai spus Elisaveta Norocea, care a ținut să felicite Grupul „Dorurile Vrancei” de la Odobești și profesorii coordonatori ai acestuia, mulțumindu-le în același timp pentru ajutorul acordat în ceea ce privește transportul.
    „Hristos a Înviat! În aceste zile pline de emoție și bucurie duhovnicească și de nădejde a Învierii noastre prin jertfa și Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, transmitem tuturor copiilor, tinerilor, părinților, colaboratorilor și binefăcătorilor noștri, celor care însoțiți de încredere, lumină, iubire și fapte bune ne-au sprijinit financiar, material și spiritual, cele mai sincere și calde mulțumiri, precum și salutul pascal «Hristos a Înviat!» ce se rostește ca mărturie a Învierii! Să fim cu toții încredințați că salutul pascal nu este doar o afirmare a unui eveniment petrecut o dată în istorie și rostit mai mult sau mai puțin conștient, ci el reflectă întreaga credință a renașterii omului pentru ființarea în Dumnezeu, o mărturie și o mărturisire a Îndumnezeirii omului”, a transmis psiholog Elisaveta Norocea, coordonatorul Centrului de zi „Dănuț” din Broșteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?