Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

VIDEO ŞI GALERIE FOTO:Vilă tip triplex din Focșani, cuprinsă de flăcări. Fumul gros a fost văzut de la mare distanță


Acoperișul unei vile de tip triplex, situată pe strada Tisa din Focșani, s-a aprins ieri dimineață, ca urmare a unui scurtcircuit. Incendiul a fost anunțat în jurul orei 6.00, iar locatarii din imobil au reușit să se autoevacueze înainte ca echipajele de la ISU să ajungă la fața locului. Potrivit unor surse, în vila cuprinsă de flăcări locuiesc 3 familii. 
 Focul s-a manifestat cu violență la acoperișul casei pe structură de lemn, fumul gros și negru putând fi observat și simțit de la mare distanță. Intervenția pompierilor, care au ajuns la fața locului cu mai multe echipaje, a durat ore bune, suprafața totală afectată de incendiu fiind de aproximativ 600 metri pătrați numai la acoperiș. „Cinci autospeciale de stins incendii au fost concentrate pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta la un imobil de tip triplex, cu regim de înălțime P+1, în Focșani, în cursul dimineții de luni, 25 aprilie a.c. În urma unui apel primit în jurul orei 06.00 prin intermediul numărului unic de urgență 112 la dispeceratul integrat ISU – Ambulanță, se anunța producerea unui incendiu la un imobil în municipiul Focșani. În cel mai scurt timp s-au deplasat la fața locului patru autospeciale de stingere a incendiilor cu apă și spumă și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi, din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. Totodată, la locul indicat s-a deplasat și o ambulanță SMURD pentru asigurarea asistenței medicale în caz de nevoie. În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență la acoperișul imobilului, pe o suprafață de aproximativ 600 mp. Pompierii militari au intervenit atât pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, cât și pentru împiedicarea propagării acestora la etajele inferioare. Intervenția pompierilor a fost dificilă din cauza suprafeței întinse pe care s-a manifestat incendiul și a cantității mari de materiale combustibile din alcătuirea imobilului, acesta fiind construit pe structură de lemn”, a transmis locotenent Paul Bîndar de la Biroul de Presă al ISU Vrancea. 
Paramedicii au acordat îngrijiri unei persoane
 A fost și o persoană care a avut nevoie de îngrijiri medicale, ca urmare a unei contuzii suferite la nivelul gleznei. Paramedicii i-au acordat acesteia primul ajutor, persoana refuzând să fie transportată la spital. 
Pagubele sunt însemnate. Acoperișul vilei a ars pe o suprafață de aproximativ 600 metri pătrați, totodată fiind afectate de incendiu tavane, dar și pereți și obiecte de mobilier. „Au fost acordate îngrijiri medicale unei persoane care prezenta o contuzie la nivelul gleznei, aceasta refuzând transportul la spital. Toate persoanele care se aflau în locuință în momentul izbucnirii incendiului au reușit să se autoevacueze în condiții de siguranță înainte de sosirea echipajelor de intervenție.
În urma incendiului, a ars acoperișul imobilului pe o suprafață de aproximativ 600 mp și au fost afectate elemente de mobilier, pereții și planșeele imobilului pe o suprafață de aproximativ 1000 mp. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric la un aparat electric lăsat sub tensiune”, a adăugat locotenent Paul Bîndar. 
 Au fost persoane care au susținut că aparatul lăsat sub tensiune, la care fac referire pompierii, ar fi un aparat de aer condiționat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?