Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Militarii le-au dus cărți vârstnicilor de la Centrul din Fitionești


Militarii Batalionului 469 Sprijin Logistic „Putna” au continuat seria gesturilor frumoase, reușind, la finele săptămânii trecute, să umple cu lumină ochii blajini ai bătrânilor din Centrul de Asistență și Suport pentru Persoane Vârstnice Fitionești.
În cadrul campaniei „Numai împreună vom reuși”, demarată de personalul Batalionului 469 Sprijin Logistic „Putna” cu ocazia sărbătoririi, în această vară, a 45 de ani de la înființarea structurii, s-a reușit colectarea unui fond de carte, cu exemplare din foarte multe domenii, care a fost donat bătrânilor. „Vă mulțumim foarte mult de ajutor și îmi doresc din toată inima ca această activitate să nu rămână fară ecou, atât pentru dumneavoastră, dar mai ales pentru noi, deoarece mai avem încă multe probleme de rezolvat” a menționat Monica Nicu, coordonatoarea centrului, după cum se arată într-o informare postată pe pagina de facebook a batalionului.
 Pe timpul activității, militarii au fost înconjurați de copiii din grupa mică din cadrul grădiniței „Dumbrava Minunată” – Crucea de Sus, Panciu, care sub coordonarea educatoarei Zamfirița Toșcuță, au oferit bătrânilor din centrul de asistență cadouri și un extraordinar moment artistic, cu recital de poezii și cântece. Activitatea s-a încheiat cu un neașteptat cadou, de această dată din partea bătrânilor, respectiv câteva povestiri din familie despre Ion Roată, prezentate de strănepotul acestuia, Costache Roată, care este găzduit de centrul de asistență. „Un gest deosebit făcut de colegii mei, un gest marcant, care făcut acum, înaintea unei mari sărbători creștine, mie personal îmi umple sufletul cu bucurie și mă trimite cu gândul la cuvintele marelui Mihail Sadoveanu: «cărțile ne sunt prieteni statornici… Ne sunt sfetnici și nu ne contrazic. Cărțile care ne plac sunt și urne pline de amintiri»”, a menționat comandantul Batalionului 469 Sprijin Logistic „Putna”, colonel Radu Voicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?