Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Sărbătoarea Floriilor, sub lupa jandarmilor



    Jandarmii vor fi la muncă în acest week-end. Peste 100 de jandarmi din cadrul IJJ Vrancea vor întreprinde acțiuni specifice de asigurare a ordinii publice, atât independent cât și în patrule de menținere a ordinii publice în sistem integrat cu lucrători ai Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea, precum și cu alte instituții ale statului, pe timpul desfășurării manifestărilor care vor avea loc în aceste zile, cu ocazia celebrării Sărbătorii Floriilor.
    Jandarmii vor acționa în baza „Planului de măsuri pentru creșterea siguranței publice”, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, la un număr de 5 activități specifice întreprinse pentru protejarea sănătății și siguranței cetățenilor, efectuate împreună cu lucrători din cadrul DSVSA Vrancea. Ei vor fi prezenți și la procesiunea religioasă dedicată Sărbătorii Floriilor, ce va avea loc sâmbătă în municipiul Focșani, precum și la evenimentul „Marea Bicicleală”, ce se va desfășura pe un traseu prestabilit și aprobat de autoritățile locale, cu plecare din Piața Unirii. De asemenea, vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică la un număr de 8 partide de fotbal din cadrul Ligii Grafit Decor și a Superligii Altdorf Tehnik.
Tot în această perioadă, jandarmii vor fi prezenți și în municipiul Adjud pentru asigurarea ordinii publice la manifestările cultural – artistice dedicate „Zilelor Adjudului”. „(…) jandarmii recomandă participanților să respecte indicațiile forțelor de ordine, să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv, în situația în care este necesară intervenția acestora, sau să apeleze numărul unic de urgență 112”, a transmis purtătorul de cuvânt al IJJ Vrancea, plutonier adjutant șef Adrian Costescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?