Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Biblioteca județeană lansează Campania „Azi am fost la Bibliotecă”


Secția pentru Copii și Tineret „Oana Diana Renea” a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează, în perioada săptămânii „Școala Altfel – Să știi mai multe să fii mai bun!”, o serie de activități la care sunt invitați să participe atât focșănenii mici, cât și cei mari. Tot în această perioadă va fi marcată și Săptămâna naținală a Bibliotecilor din România, precum și Ziua Națională a Bibliotecarului, care se sărbătorește în fiecare an pe 23 aprilie. „Într-o săptămână dedicată educației altfel, biblioteca va lansa Campania «Azi am fost la Bibliotecă» în care vor fi implicați direct toți participanții la activități. Prin această campanie va fi promovată, în comunitate, imaginea tinerei generații în căutarea unei educații de calitate”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Totodată, toți cei care vor pași pragul bibliotecii în această săptămână, vor  transmite mesajul „Azi am fost la Bibliotecă”, mesaj ce va călători în toate cartierele din Focșani și în mediile de socializare. „Secția pentru copii și tineret Oana-Diana Renea a pregătit pentru voi mai multe surprize: În această săptămână, biblioteca va fi locul unde veți face o călătorie interesantă prin lumea uimitoare a cărților, veți participa la jocuri interactive, veți descoperi diversitatea cărților dintr-o bibliotecă, veți cunoaște personaje de poveste și veți inventa povești originale, veți desena și picta, veți fi actori, dar și spectatori ai unor mici scenete, veți colora și desena, veți vedea filmulețe educative dar și distractive sau veți asculta muzică”, se arată în comunicat.
O altă surpriză va fi rezervată preșcolarilor și elevilor din clasele 0-IV, și constă în invitația de a participa la Proiectul național „Școala altfel… Prietenie altfel pe o sfoară”. „Preșcolari și elevi ai claselor 0-IV, va trebui să faceți dovada talentului la desen, cu lucrări inspirate din lumea poveștilor lui Andersen și a personajelor sale: Mica Sirenă, Rățușca cea urâtă, Soldățelul de plumb, Degețica,  etc. Ca premiu, cele mai frumoase lucrări vor călători în biblioteci din întreaga țară, de la Focșani la Brăila, Călărași, Iași, Dolj, Galați, Satu-Mare, Timiș, Tulcea și Brașov. Vă așteptăm cu drag la bibliotecă!”, transmit organizatorii, prin intermediul comunicatului de presă trimis redacției noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?