Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VIDEO: Lipitorii de afişe din PNL au umplut sala la învestirea prefectului „apolitic“


Șefii instituțiilor deconcentrate, care participă în mod normal la diferite evenimente de la Prefectură, aproape că n-au mai avut ieri loc în sala unde a avut loc învestirea în funcție a noului prefect „apolitic”. Asta pentru că lipitorii de afișe din PNL au umplut sala de ședințe. Învestirea în funcție a avut loc la sediul Instituției Prefectului, ceremonia fiind condusă de directorul general al Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din Ministerul Afacerilor Interne, Constantin Mihart. Ceremonia a durat mai puțin de cinci minute fără ca directorul general Constantin Mihart să îl felicite pe Sorin Hornea pentru renumirea în funcție. Parcă jenat de atmosfera creată, Mihart a încheiat rapid evenimentul și a părăsit instituția, discutând mai mult cu directorul SGA, Cătălin Popescu, la ieșirea din instituție. 
 La ceremonia de ieri au participat mai mulți candidați PNL la alegerile locale din iunie, persoane care nu dețin nicio funcție publică, și activiști liberali, mai vechi sau mai noi, proveniți din rândul pedeliștilor portocalii, cunoscuți pentru munca din campaniile electorale și pentru susținerea măsurilor guvernelor pedeliste: tăieri de salarii și pensii, creșteri de taxe și impozite, închideri de spitale, etc.. În fața activului de partid, Hornea a reușit să atingă culmi ale penibilului cu declarația despre intențiile în al doilea mandat la conducerea Prefecturii. „Revin în această funcție cu dorința a reda demnitatea și independența funcției la nivelul județului Vrancea”, a spus Sorin Hornea. În acest timp, la stânga prefectului se afla candidatul PNL la primăria Focșani, care îi sorbea cu atenție cuvintele. 
 Noul prefect „apolitic” al județului Vrancea are un trecut bogat în partide politice. Hornea a început cu PNL, a continuat în PLD, PDL, a candidat din partea PPDD la alegerile parlamentare din 2012, ulterior a fost președintele organizației județene a Forței Civice. A revenit în PDL, via Forța Civică, moment în care a fost propus să devină președinte al PDL Focșani de către Costică Neață. Hornea a dat naștere unui nou scandal când a cerut ca mai mulți membri ai Forței Civice să devină membri în Biroul Permanent Județean al PDL. De la PDL, prefectul apolitic a revenit la PNL, partid în care a fost găsit „total întâmplător” de premier și numit prefect al județului. Traseistul politic Sorin Hornea s-a făcut remarcat ca reprezentant al guvernelor Boc și Ungureanu în teritoriu prin incompetența de care a dat dovadă în momentele critice din iarna anului 2012, când județul Vrancea a fost practic paralizat din cauza căderilor masive de zăpadă.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?