Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Cunoscutul frizer Lucian Buică va fi înmormântat miercuri


Trupul neînsuflețit al cunoscutului frizer Lucian Buică, mort în accidentul de duminică, de pe DN 2M, a fost ridicat ieri de la Serviciul de Medicină Legală și depus în casa părintească de la Dumbrăveni. Lucian Buică, care s-a stins din viață la nici 41 de ani, va fi condus pe ultimul drum miercuri. El va fi înmormântat în cimitirul din comuna natală, cel mai probabil alături de fratele său, mort în Italia,  slujba de înmormântare fiind programată pentru ora 13.00.
    Lucian Buică, cunoscut în Focșani ca un priceput frizer, a murit în accidentul care s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, între Focșani și Odobești. Era pasager pe bancheta din dreapta într-un Peugeot condus de un amic de-al său. După ce a coborât pasarela, către Odobești, șoferul a pierdut controlul mașinii, pe fondul consumului de alcool au spus polițiștii, având 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. A  ajuns pe sensul opus și apoi s-a răsturnat în afara părții carosabile. 
Șoferul nu a pățit nimic. Din păcate nu s-a întâmplat același lucru și în cazul lui Lucian. El a fost proiectat afară din autoturism, suferind leziuni grave, care au dus la deces. „La data de 10 aprilie a.c., orele 01.02, pe DN 2M, în afara municipiului Focșani, un bărbat de 41 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism din direcția Focșani către Odobești, pe fondul consumului de băuturi alcoolice (0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat), a pierdut controlul asupra direcției de mers, răsturnându-se în afara părții carosabile. În urma producerii accidentului a rezultat decesul unui bărbat de 40 ani, din comuna Golești, pasager dreapta față, în același autoturism. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, au precizat polițiștii cu privire la accident.

Mesaje sfâșietoare de la prieteni

    Pe Lucian Buică îl cunoșteau foarte mulți focșăneni. Lucra la Frizeria Anadis, iar numărul celor care treceau pe la el să le aranjeze părul și să-i tundă era foarte mare. Unii au făcut asta chiar sâmbătă și au rămas consternați când au aflat, duminică dimineață, că frizerul lor preferat a murit.
Cunoscuții au postat pe www.monitorulvn.ro, dar și pe pagina de facebook a cotidianului Monitorul de Vrancea, zeci de mesaje de condoleanțe și de încurajare pentru familia îndoliată. „E prea trist…și greu când vezi că Dumnezeu ia la el doar oamenii buni! A fost un prieten adevărat, un tată iubitor, un frizer de excepție… dar acum rămâne doar o amintire, o amintire frumoasă pentru noi, prietenii lui… cuvintele sunt prea puține și prea sărace pentru a explica cuiva ce fel erai Luci :((… Ai lăsat în urma ta un îngeraș, care avea nevoie de tine Luci, o familie disperată că te-a pierdut, prietenii care plâng după tine…Nu te vom uita niciodată! Dumnezeu să te ierte! Odihnește-te în pace, suflete!”, a scris o cunoștiință pe facebook.
    Într-un alt mesaj, postat pe www.monitorulvn.ro, scrie: „De ce Luci? De ce Doamne ni l-ai luat când aveam atâta nevoie de el aici pe pământ?. Era un prieten extraordinar, mai rar o să mai întâlnim așa om. Luci…cui ai lăsat prietene fetița ta frumoasă?. Ce vor face ai tăi fără tine?. Familia, prietenii și restul cunoștințelor?. Ne-ai distrus sufletele de durere. Cuvintele sunt de prisos….am da totul să te aducem înapoi, moartea ta e o mare pierdere pentru noi toți. Doamne, te rog din suflet, să faci dreptate în cazul prietenului nostru drag.. Regrete eterne. Nu te vom uita niciodată dragul nostru prieten minunat!”.
    O altă persoană îl descrie pe Lucian Buică ca pe „un om plăcut, cu mult bun simț față de clienți, priceput în meseria sa, în special când era vorba de copii. Un gând de alinare pentru cei ce-l plâng, deși nu există cuvânt de alinare pentru o astfel de tragedie. Dumnezeu să-l odihnească”. Într-un alt comentariu, o cititoare vorbește despre durerea lăsată în urmă și de suferința celor dragi. „Mi-e foarte greu să cred asta suflet frumos….de ce mamă a trebuit să pleci tu?. De ce ne-ai lăsat suflet minunat?. Dacă ai ști ce ai lăsat în urma ta, cu siguranță ai vrea să fii lângă noi. Ne plâng sufletele neîncetat. Offf….de ce Doamne ni l-ai luat?. De ce Doamne tocmai pe Luci al nostru?. Un om extraordinar, un tată iubitor, un familist convins, un prieten cum rar îți e dat să întâlnești, un frizer de excepție…într-un cuvânt un om minunat, un om pe care mulți ar fi vrut să îl mai aibă în preajmă. Nu mai avem lacrimi să te plângem, nu mai avem putere să trecem peste tragedia care s-a abătut asupra noastră, a tuturor, e strigător la cer….ai lăsat-o pe Didi și ai plecat….”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?