Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Lucrările copiilor din trei parohii, selectate pentru următoarea etapă a proiectului „Biserica și Școala din sufletul meu”


La sediul Protoieriei Focșani II a avut loc, joi, evaluarea lucrărilor realizate de copii vrânceni în cadrul proiectului „Biserica și Școala din sufletul meu”, inițiat și derulat de Patriarhia Română. Astfel, la secțiunea artistică a fost apreciată lucrarea lui Ioan Claudiu Stanciu, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Vânători; la secțiunea literară Aniela Colnicianu, elevă în clasa a IV-a la Școala Regina Maria din Vintileasca, iar la secțiunea multimedia Violeta Bursuc, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Ion Mincu Focșani.
Potrivit unui comunicat de presă al Parohiei Focșani II, în proiect, care cuprinde trei secțiuni, respectiv literară, artistică și multimedia, sunt implicate șapte parohii din județ. „Joi, 07.04.2016, la sediul Protoieriei Focșani II, a avut loc evaluarea portofoliilor cu lucrările alcătuite în vederea participării grupelor de copii implicate în desfășurarea concursului național de creație inițiat de către Patriarhia Română – «Biserica și Școala din sufletul meu». Din cadrul protoieriei noastre s-au implicat în organizarea acestui concurs următoarele șapte parohii: Parohia Beciu – Râmniceanca din Comuna Vârteșcoiu, Parohia Bordeștii de Jos din Comuna Bordești, Parohia Dălhăuți din Comuna Cârligele, Parohia Gugești II din Comuna Gugești, Parohia Neculele din Comuna Vintileasca, Parohia Petreanu din Comuna Poiana Cristei și Parohia Vânători din Comuna Vânători. Comisia care a evaluat lucrările a avut o misiune dificilă dată fiind calitatea lucrărilor alcătuite la toate cele trei secțiuni: literară, artistică și multimedia”, se arată în comunicat.
În urma jurizării lucrărilor, proiectele elaborare de copiii ce provin din parohiile Bordeștii de Jos, Neculele și Vânători vor fi înaintate Centrului Eparhial, pentru a participa la următoarea etapă a concursului. „Portofoliile care s-au clasat pe primele trei locuri vor fi înaintate Centrului eparhial pentru a participa la următoarea etapă a concursului. Acestea sunt, în ordine, cele realizate de grupele de copii ce provin de la Parohia Bordeștii de Jos (coordonator părintele Muscalu Cristinel), Parohia Neculele (coordonator părintele Potop Nicolae) și Parohia Vânători (coordonator părintele Dima Marius). Mulțumim tuturor celor implicați: copiilor din grupele de cateheză, preoților coordonatori, profesorilor care au acordat asistență la realizarea lucrărilor, membrilor comisiei de evaluare (în mod deosebit doamnei profesoare Popa Dinu Ștefana și domnișoarei Palade Adelina Andreea, elevă în clasa a XI-a și membră în Consiliul Consultativ al elevilor de la Colegiul Mihail Kogălniceanu din municipiul Focșani) și nu în ultimul rând publicației dumneavoastră pentru mediatizarea proiectului și a unora dintre activitățile premergătoare acestui moment”, se mai arată în comunicat. 
Lucrările câștigătoare la secțiunea artistică, secțiunea literară și secțiunea multimedia pe AICI,AICI și AICI.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?