Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Diagnosticat cu tumoră cerebrală, subcomisarul Victor Andoni are nevoie de ajutor


Viața subcomisarului Victor Andoni, de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, este în pericol, după ce a fost diagnosticat în urmă cu o săptămână cu glioblastom, adică o formă agresivă de tumoră cerebrală. Simptomele care l-au trimis la medic au fost durerile de cap, oboseala accentuată și problemele de vedere. Diagnosticul a căzut implacabil în viața tânărului ofițer de 34 de ani-tatăl a doi copii, un băiețel de 6 ani și o fetiță de aproape 3 ani – care s-a văzut pus în situația de a duce cea mai dificilă luptă din existența sa: cea contra morții! O luptă cu atât mai dură cu cât intervenția chirurgicală care-i poate salva viața trebuie făcută extrem de repede, aceasta fiind programată pe data de 13 aprilie a.c. la Brain Institute din cadrul Spitalului Monza din București. Pentru intervenția chirurgicală, ofițerul are nevoie de 30.000 lei. După operație, acesta va urma o serie de ședințe de radioterapie, pentru a scădea posibilitățile de recidivă a tumorii. Toate procedurile de recuperare costă cel puțin cât costă și intervenția chirurgicală. Întrucât nu dispune de suma de bani necesară pentru costurile intervenției chirurgicale și ale recuperării post-operatorii familia a pus la dispoziție două numere de cont, deschise pe numele său la Garanti Bank: RO73UGBI0000232003262 RON cont în lei și
RO32UGBI0000232011563EUR cont în euro.

Cine este subcomisarul Andoni

    Subcomisarul Victor Andoni lucrează de ani buni în poliție, fiind specializat în combaterea criminalității informatice și a fraudelor cu carduri bancare încă din 2005, când s-au pus bazele compartimentului specializat în combaterea acestui gen de infracțiuni în cadrul SCCO Vrancea. În scurt timp s-a format ca ofițer specialist în efectuarea perchezițiilor informatice, fiind, până în prezent, singurul pregătit în acest domeniu din poliția vrânceană. În cariera sa a soluționat zeci de dosare și cauze complexe ce au avut ca obiect, printre altele, infracțiuni cu carduri, acces neautorizat la sisteme informatice, pornografie infantilă și fapte din sfera macrocriminalității economico-financiare. S-a implicat în proiecte de prevenire în rândul elevilor a fenomenelor de cyberbullying, a comportamentelor periculoase pe internet și a fraudelor în online. Spre exemplu, la finele anului trecut, subcomisarul a organizat o serie de întâlniri cu elevii din ciclul gimnazial și liceu, atât în Focșani cât și în județ, unde le-a prezentat tinerilor noțiuni utile în legătură cu securitatea pe internet și riscurile la care pot fi supuși online.

Ce este „glioblastomul”

    Conform informațiilor postate pe site-urile medicale, glioblastomul este o tumoră cerebrală agresivă, care nu se dezvoltă din neuroni – celulele nervoase propriu-zise, ci din celulele gliale (celulele de suport ale sistemului nervos central). Acestea au multiple roluri în susținerea și hrănirea neuronilor, cât și în izolarea electrică a fibrelor nervoase. Celulele gliale sunt de aproximativ zece ori mai numeroase decât neuronii și, spre deosebire de aceștia, se divid și pot da naștere la tumori, benigne sau maligne. Tot pe internet se mai precizează că glioblastomul este o tumoră cu creștere rapidă. Celulele tumorale sunt foarte mobile și infiltrează țesutul cerebral din jur, de-a lungul fibrelor din substanța albă. Astfel, există forme de glioblastom care la momentul diagnosticului este deja extins în ambele emisfere cerebrale (glioblastom în fluture). Crescând în dimensiuni, tumora determină creșterea presiunii intracraniene, ceea ce determină cefalee (dureri de cap) și alterarea progresivă a stării neurologice, mergând de la stare confuzională și tulburări de comportament până la comă profundă în formele avansate. Deficitele neurologice (pareze, tulburări de vorbire etc.) sunt inițial datorate edemului cerebral și sunt reversibile. Cu toate acestea, pe măsură ce tumora crește se produce o distrugere definitivă a centrilor nervoși și a conexiunilor dintre ei, ceea ce înseamnă că deficitele neurologice devin permanente.

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?