Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Afacere cu țigări de contrabandă, pusă pe picioare de patru femei


Patru femei și doi bărbați au pus pe picioare o adevărată afacere cu țigări de contrabandă. Afacerea a mers ca unsă aproximativ jumătate de an, după care polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT i-au luat pe sus pe contrabandiști. Patru dintre inculpați au fost trimiși în judecată în stare de arest la domiciliu, iar doi sub măsura preventivă a controlului judiciar.

    Femeile se pricep la afaceri, fie ele și ilegale. Patru reprezentante ale sexului frumos au pus pe picioare o adevărată afacere cu țigări de contrabandă, afacere care a funcționat aproape jumătate de an, până când polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Vrancea le-au stricat „combinațiile”, organizând un flagrant și mai multe percheziții. Cele patru femei și doi bărbați au fost trimiși în judecată pentru constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată, în unele cazuri în formă continuată.
    Una dintre femeile trimise în judecată este Adina Gabriela P.. Despre ea, anchetatorii spun că de la jumătatea anului trecut a constituit un grup infracțional organizat împreună cu alți doi inculpați, respectiv Valentin R. și Angela M.. A achiziționat, transportat și depozitat la locuința mătușii sale, Vasilica B., trimisă și ea în judecată în acest dosar, țigări de contrabandă, pe care le-a vândut prin intermediul mătușii sale, lui Valentin R.. Acesta din urmă le-a adus la Focșani, la „ordinul” Angelei M., care le distribuia mai apoi romilor, ce le vindeau în Piața Moldovei din Focșani. 
Pentru aceleași fapte va fi judecat și Valentin R.. El a participat la constituirea grupului infracțional împreună cu Adina Gabriela și Angela, iar prin asocierea cu aceasta din urmă, a luat țigările de la Adina Gabriela, prin intermediul Vasilicăi B., care le ținea la domiciliul său. Èšigările au fost obținute și cu sprijinul altor doi inculpați, Elena Carmen O. și Costel Adrian P.. Despre Angela M., procurorii spun că a contribuit la constituirea grupului infracțional, a cumpărat țigări împreună cu Valentin de la Adina Gabriela, țigări ce erau depozitate la locuința Vasilicăi.
Vasilica Budăi nu a făcut altceva decât să-și ajute nepoata, pe Adina Gabriela, ea primind și depozitând țigări de contrabandă, ce erau vândute mai apoi în condițiile indicate de nepoată. Cei patru au fost trimiși în judecată în stare de arest la domiciliu.
    Trasă la răspundere va fi și Elena Carmen O.. În luna august a anului trecut, ea a aderat la grupul infracțional și a depozitat la cumnata sa, Vasilica B., diverse cantități de țigări, pe care le-a vândut apoi lui Valentin. Costel Adrian P. a aderat la grup în decembrie anul trecut, cu puțin timp înainte ca acesta să fie destructurat de polițiști, el cumpărând țigări, pe care le-a pus la dispoziția Adinei Gabriela, deși știa proveniența și destinația lor.

Bani confiscați, sechestru pe mașini

    La perchezițiile făcute la începutul lunii ianuarie a.c., s-au confiscat peste 100 mii de țigarete, sume importante de bani și s-a pus sechestru pe trei mașini. „La data de 6 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.-B.T. Vrancea, au prins, în flagrant delict, două persoane din municipiul Focșani, în timp ce ar fi încercat să comercializeze țigări de contrabandă pe raza aceluiași municipiu. După prinderea în flagrant a celor în cauză, în continuarea cercetărilor au fost efectuate 12 percheziții domiciliare, pe raza județelor Vrancea și Suceava, pentru probarea activității infracționale a persoanelor bănuite. În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 123.440 de țigarete, 24.750 de lei, 3.930 de euro și 160 lire sterline, precum și șase telefoane mobile, un laptop și o tabletă. De asemenea, au mai fost indisponibilizate și trei autoturisme”, au transmis atunci oamenii legii.
Polițiștii au avut ceva de furcă în timpul flagrantului, asta pentru că Valentin R., atunci când și-a dat seama că este încolțit, a fugit. Practic, el venea de la Suceava, de unde luase țigări și urma să le distribuie celor care le-au comandat. Pe strada Ecaterina Varga din Focșani, polițiștii de la Crimă Organizată au încercat să blocheze mașina plină cu țigări. Din păcate, una dintre mașinile poliției a derapat din cauza poleiului, iar Valentin a profitat de acest lucru și a fugit. În goana sa a bușit o mașină parcată. În cele din urmă, el a fost prins.
    În ceea ce o privește pe Adina Gabriela P., aceasta a mai avut probleme cu legea. După ce în primăvara anului 2014 și-a omorât soțul într-un accident rutier, un an mai târziu a ajuns să fie încătușată pe străzile Sucevei. Potrivit unui material apărut în aprilie anul trecut, în ziarul Obiectiv de Suceava, ea a fost surprinsă în timp ce gonea cu mașina pe străzile Sucevei. Polițiștii i-au făcut semn să oprească, reușind însă să o ajungă după o urmărire de aproape un kilometru. Tânăra a refuzat să prezinte documentele polițiștilor și chiar ar fi devenit agresivă, agenții fiind nevoiți să o încătușeze. 
Tot jurnaliștii de la Obiectiv de Suceava mai scriu că pe 1 august 2014, aceasta a produs un accident rutier în Dumbrăveni, în urma căruia soțul ei și-a pierdut viața. Atunci, în timp ce conducea un Mercedes E Classe cu volanul pe dreapta, într-o zonă cu linie continuă a făcut o depășire neregulamentară și fără să se asigure, încercând să depășească un Volkswagen, însă din sens opus venea o autocisternă, cu care a intrat în coliziune frontală. În urma accidentului, a murit soțul tinerei, care avea 25 de ani, iar ea a fost rănită grav.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?