Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Handbal feminin: Româncele Neagu, Manea și Buceschi, nominalizate pentru superlativele Ligii Campionilor


Jucătoarele române Cristina Neagu (Buducnost Podgorica), Oana Manea (CSM București) și Eliza Buceschi (HC Thuringer) au fost nominalizate pentru superlativele Ligii Campionilor la handbal feminin în acest sezon, în ancheta realizată de site-ul oficial al competiției. Neagu, aflată cu un pas la turneul Final Four cu Buducnost (29-24 cu HCM Baia Mare, în deplasare, în turul sferturilor), a fost nominalizată pentru postul de inter stânga, Oana Manea figurează la categoria pivoți, iar Buceschi a fost nominalizată la capitolul ”cea mai bună tânără”. ”Am primit cu maximă bucurie nominalizarea pentru a doua oară consecutiv în EHF Champions League All Star Team! Sunt foarte fericită pentru faptul că am din nou șansa aceasta. (…) Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin și suport”, a scris Buceschi pe pagina sa de Facebook. 
Alte șapte handbaliste care joacă în România, la CSM București și HCM Baia Mare, au primit nominalizări. La propunerile pentru postul de extremă stânga figurează daneza Maria Fisker (CSM București), dar și înlocuitoarea sa din sezonul viitor, Majda Mehmedovic (acum la Buducnost). Neagu o are contracandidată pe olandeza Lois Abbingh (HCM Baia Mare) la interi stânga, în timp ce la centri candidează franțuzoaica Allison Pineau (HCM Baia Mare) și Isabelle Gullden (CSM București). Daneza Line Jorgensen (CSM București) a fost propusă la interi dreapta, iar la extreme dreapta brazilianca Alexandra Do Nascimento (HCM Baia Mare) și jucătoarea spaniolă Carmen Martin (CSM București) sunt contracandidate. Sezonul trecut, peste 22.000 de fani au participat la vot, anul acesta ancheta desfășurându-se online în perioada 5 aprilie — 3 mai. 
Au fost nominalizate jucătoare de la 12 cluburi, reprezentând 19 țări, din actualul sezon al competiției. Votul fanilor va fi făcut public cu prilejul turneului Final Four de la Budapesta, din 7-8 mai. 
Știrea completă pe www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?