Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO : Oprişan a mers să vadă stadiul lucrărilor la DJ 205D, Valea Sării – Năruja –Brădăceşti. „Întotdeauna mă țin de cuvânt“


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a vizitat, miercuri, lucrările de pe DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești. Reabilitarea acestui drum este una din cele mai mari investiții pe care administrația județeană le are în derulare. Valoarea investiției este de 179 milioane de lei, iar complexitatea lucrărilor este asemănătoare cu cea a lucrărilor de modernizare a DN 2D Focșani-Tulnici-Ojdula-Tîrgu Secuiesc. „Am promis că drumul județean 205 D Valea Sării – Nereju-Brădăcești va fi unul dintre cele mai frumoase drumuri de munte din România și asta se va întâmpla”, a declarat Marian Oprișan.

    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a vizitat, miercuri, lucrările de pe DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești. Reabilitarea acestui drum este una din cele mai mari investiții pe care administrația județeană le are în derulare. În acest moment se lucrează pe mai multe fronturi, fiind echipe care execută lucrări de regularizare a cursului râului Zăbala, realizarea de gabioane, ziduri de sprijin, lucrări de consolidare și stabilizare a versanților, diguri de protecție, colectare ape pluviale, construcția de poduri și podețe, subtraversări pentru dirijarea apelor pluviale, construcția de șanțuri, lărgirea părții carosabile, realizarea de terasamente, etc. Lucrările sunt executate de  Compania UMB Spedition, patronată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.
    Directorul UMB Spedition, Åžtefan Åžerbu și totodată responsabil de realizarea investiției mai sus amintite, a declarat că lucrările sunt unele complexe, la fel de complexe ca și cele de modernizare a DN 2D. „Acest proiect este de mare importanță pentru zona bazinului Nereju deoarece are o lungime de 34 kilometri, începând din Valea Sării și până în Brădăcești. Sunt 34 de kilometri de drum pe care avem de construit în jur de 3.500 metri de ziduri, 2.200 metri de ziduri consolidate și armate, 25 de podețe, 4 poduri, 7575 mii de metri cubi de gabioane, peste 150 mii de metri cubi de umpluturi, straturile de asfalt, stratul de uzură și multe altele care arată cât de complexe sunt lucrările la acest drum. Lucrările sunt unele complexe, la fel de complexe ca și cele de modernizare a DN 2D Focșani – Tulnici – Ojdula – Tîrgu Secuiesc”, a precizat inginerul Åžtefan Åžerbu. Acesta a ținut să precizeze că lucrările sunt realizate de cei mai buni profesioniști ai companiei. „Societatea noastră nu face diferență că se lucrează pe drumul național sau județean. Este echipa care a realizat un drum de emblemă pentru județul Vrancea și mă refer la DN 2 D, una din principalele trecători peste Carpați. Cu aceeași trupă am venit și vom finaliza și lucrările de pe acest drum județean”, a mai spus directorul UMB Spedition, Åžtefan Åžerbu.

Marian Oprișan mulțumit de calitatea lucrărilor de pe DJ 205 D

    După ce a vizitat întreg drumul și după ce s-a oprit la toate fronturile de lucru pentru a vedea stadiul lucrărilor și pentru a discuta cu muncitorii și inginerii despre acest proiect, Marian Oprișan s-a declarat mulțumit de calitatea lucrărilor, de ritmul de lucru și a ținut să remarce complexitatea lucrărilor care se fac pe acest drum. „Întotdeauna mă țin de cuvânt. Am promis că drumul județean 205 D Valea Sării – Nereju – Brădăcești va fi unul dintre cele mai frumoase drumuri de munte din România și asta se va întâmpla. Vreau să vă spun că sunt foarte mulțumit de modul cum lucrează antreprenorul general, Compania UMB,  și vreau să mulțumesc conducerii companiei, domnului Dorinel Umbrărescu, domnului Åžtefan Șerbu, unul dintre directorii tehnici, datorită faptului că tot ei sunt realizatorii primei treceri peste Carpați de după 1989, este vorba de drumul național 2 D Focșani – Vidra – Lepșa – Ojdula -Tinoasa – Târgu Secuiesc. Așa cum știți, trecerea peste Carpați a devenit o realitate, o punte de legătură între regiunea de sud-est, Constanța, Tulcea, Brăila,  Galați, Vrancea și evident făcând legătura cu Transilvania prin drumul național DN 2 D”, a afirmat Marian Oprișan.

Lucrări pe alte șase drumuri județene

    Åžeful administrației județene a precizat că anul acesta vor începe lucrările pe alte șase drumuri județene foarte importante pentru comunitățile locale. „Astea sunt fapte, nu sunt vorbe goale și în timp ce noi ne chinuim să dăm o altă față acestei comunități, județului Vrancea și infrastructurii rutiere a județului Vrancea, care să servească cetățenii județului, alții nu au ce face și doar vorbesc. Am intrat în exercițiul financiar 2014-2020 iar până în acest moment Guvernul nu a fost în stare să elaboreze ghidurile pentru Programul Operațional Regional. Cred totuși că la sfârșitul lui aprilie Guvernul va face acest lucru și atunci vă spun că vor deveni realitate încă șase drumuri județene de valori foarte mari. Este vorba de toate drumurile județene care se descarcă în E85 și care traversează localități precum Gugești, Dumbrăveni, Cârligele, Golești, Vârteșcoiu, Sihlea, Voetin. Le vom scoate la licitație și vom începe lucrările. Se va lucra cu multă atenție și cu multă determinare la aceste proiecte”, a mai spus președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Stație de betoane mutată la Paltin pentru eficientizarea lucrărilor

    Societatea UMB Spedition care execută lucrările de reabilitare a drumului DJ 205 D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești și-a mutat o parte din logistică în localitatea Paltin. Conducerea companiei a luat această decizie pentru a optimiza termenul de derulare a investiției, dar și pentru reducerea costurilor legate de realizarea proiectului. „Avem de executat lucrări complexe pe DJ 205 D și am luat decizia, așa cum este normal, să aducem cât mai aproape materialele consumate. Așa se face că am adus o stație de betoane complexă chiar în această zonă,  foarte aproape de lucrări, mai ales că la acest drum avem de executat foarte multe lucrări ce necesită beton, respectiv, ziduri de sprijin, șanțuri, rigole, podețe, etc.”, a precizat directorul UMB Spedition, Åžtefan Åžerbu.

Lucrările vor costa administrația județeană 179 de milioane de lei

    Valoarea totală a investiției este de 179 de milioane de lei, iar durata execuției este de 4 ani de zile. Lungimea totală a drumului este de 34 de kilometri. Lățimea platformei drumului este de 7 metri, iar partea carosabilă are șase metri. Drumul va avea acostamente laterale de 0,50 metri fiecare. Lucrările mai prevăd repararea a 66 de podețe, construirea a 25 de podețe noi, construirea a două parcări și tot atâtea platforme de cântărire. De asemenea, au fost executate lucrări de apărări de maluri, diguri, regularizări de curs.


10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?