Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Întâlnire virtuală între elevi din Gologanu și colegi din Turcia


Școala Gimnazială „Profesor General Gheorghe Gheorghiu” din comuna Gologanu participă și în acest an la programul eTwinning, una dintre activități având loc chiar ieri, elevii vrânceni întâlnindu-se, virtural, cu colegi din Turcia. Prima participare a unității de învățământ la un astfel de program a fost în 2012, iar de atunci și până acum a obținut 3 Certificate Naționale de Calitate și 2 Certificate Europene de Calitate. „Anul acesta avem în derulare 2 proiecte: Sierpinski Carpet și Global Travel. În cadrul proiectului Global Travel, astăzi (ieri-n.r.) am avut o întâlnire on-line cu partenerii din Turcia. Obiectivul proiectului este schimbul cultural, dezvoltarea competențelor de limba engleză, realizarea de călătorii virtuale în țările participante și promovarea imaginii țării natale”, a transmis consilierul educativ Tatiana Cristian.
Școala din Gologanu are ca mascotă un ursuleț, care va călători pe la școlile partenere și se va întoarce cu impresii, pe care le va împărtăși cu mare drag elevilor. La activitatea de ieri au luat parte 45 de elevi din România și din Turcia. Fondatorii proiectului de eTwinning sunt Peter Graham din Germania și Tatiana Cristian din România, dar există parteneriate și cu asociați din Italia, Turcia, Spania, Norvegia, Lituania și Polonia.
Proiectele eTwinning facilitează relaționarea între țările participante. În cadrul acestuia se desfășoară activități comune, utilizând platforma eTwinning sau Skipe. „Există permanent un schimb de experiență între colaboratori, avem acces la resurse tehnologice pe care putem să le folosim, putem participa la cursuri de formare on-line oferite gratuit. Întâlnirea de astăzi (ieri-n.r.) ne-a încărcat emoțional, elevii au făcut cunoștință și au discutat despre preocuparile lor, programul de școală, obiective turistice din țările natale, mâncăruri tradiționale sau tradiții locale. Cu mare interes este așteptată întâlnirea cu Italia, mai ales datorită faptului că din comuna Gologanu sunt multe familii plecate acolo, printre care și mulți părinți ai elevilor. Mulțumesc tuturor colegilor pentru interesul acordat proiectelor noastre”, a adăugat Tatiana Cristian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?