Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Perioada de implementare a proiectului „Cresc în Vrancea“ va fi prelungită


Consiliul Județean Vrancea va prelungi cu șase luni, respectiv până la data de 30 octombrie 2016, perioada de implementare a proiectului „CRESC în Vrancea! – Copiii remigrați în Vrancea – educați, sprijiniți, consiliați”. Prelungirea a fost făcută ca urmare a continuării activităților aflate în implementare și a introducerii unor activități noi. „În urma publicării de către Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS) pe site-ul oficial al programului www.granturi-corai.ro a informațiilor legate de lansarea facilității de finanțare PLUS, derulată în cadrul Programului RO10 finanțat prin Granturile SEE, Consiliul Județean Vrancea a aplicat pentru obținerea acestei finanțări. PLUS se adresează EXCLUSIV promotorilor de proiecte care au în derulare proiecte finanțate din fondurile Programului RO10. Se acordă fonduri PLUS pentru activități care contribuie la atingerea obiectivelor proiectelor, fie prin includerea unor noi activități (care nu au fost prevăzute în proiectul inițial), fie prin extinderea/ dezvoltarea unor activități incluse deja în planul de activități al proiectului”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre privind prelungirea termenului de implementare.
Astfel, activitățile proiectului au fost suplimentate cu activități care presupun organizarea a 8 ateliere de lucru mixte – părinți/tutori, profesioniști, reprezentanți ai instituțiilor publice, organizarea a 2 seminarii de coeziune pentru beneficiarii proiectului, promovarea înțelegerii interculturale, concretizată prin vizite de studiu la Mausoleul Mărășești.
Consiliul Județean Vrancea, în calitate de promotor de proiect, implementează proiectul „CRESC în Vrancea! – Copiii remigrați în Vrancea- educați, sprijiniți, consiliați!”, depus în cadrul Programului Sinergii pentru viitor – Copii în situații de risc, lansat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, finanțat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2009-2014. Parteneri în cadrul proiectului sunt: Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vrancea, Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani și Intercultural Iceland (partener din statele donatoare).
Prin acest proiect se urmărește înființarea a 3 Centre Zonale de Asistență Psiho-educațională a Copiilor Remigrați în Focșani, Adjud și Mărășești care să asigure accesul a 300 de copii remigrați la resurse educaționale specifice și consiliere în domeniu, accesul a 300 de părinți la programe de educație parentală adaptate pentru situația lor specifică și dezvoltarea competențelor specifice a 340 de profesioniști în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?