Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Consiliul Judeţean va reabilita „Statuia Victoriei“


Administrația publică județeană va prelua în domeniul public al județului „Statuia Victoriei” de la Tișița, vederea reabilitării. În prezent, Statuia Victoriei, care este monument istoric, s-a află în domeniul public al orașului Mărășești și în administrarea primăriei din localitate. „Urmare a hotărârii Consiliului Județean Vrancea nr. 106/29 octombrie 2015 privind aprobarea solicitării de transmitere din domeniul public al UAT Mărășești în domeniul public al județului Vrancea și administrarea Consiliului Județean Vrancea a imobilului «Statuia Victoriei», monument istoric cod VN-III-m-A-06586, în vederea reabilitării, UAT Mărășești a aprobat transmiterea monumentului istoric prin Hotărârea Consiliului Local al orașului Mărășești nr. 14/08.02.2016”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.
„Statuia Victoriei” este situată la km 282 pe DN E 85, la intersecția cu DN 2 L, la Tișița, având o suprafață de 144 mp teren și construcție, ce face parte din seria monumentelor istorice din județul Vrancea, ridicate în cinstea eroilor căzuți în Primul Război Mondial, respectiv Mausoleul Mărășești, Mausoleul Mărăști, Mausoleul Soveja, Mausoleul Eroilor Focșani Sud.
Reamintim că administrația județeană a derulat în perioada 2007-2013 proiectul „Drumul de glorie al armatei române în Primul Război Mondial”, prin care au fost reabilitate mausoleele Focșani, Soveja, Mărăști și Mărășești. Valoarea totală a proiectul „Drumul de glorie al armatei române în Primul Război Mondial” a fost de aproximativ 7 milioane euro. Proiectul a fost inițiat de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, în anul 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?