Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Enoriașii excomunicați au pierdut procesul cu Arhiepiscopia


Enoriașii de la Parohia „Sfântul Apostol Andrei”, care au fost excomunicați ori  canonisiți, au pierdut definitiv procesul cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Magistrații de la Curtea de Apel Galați s-au pronunțat joi, în dosarul în care enoriașii au cerut anularea actului administrativ prin care s-au dispus măsurile. „Respinge ca nefondat recursul declarat de reclamanții Panaite Nela, Oancea Emilia, Panaite Costică, Negoiță Toader, Vintilă Vasile, Vintilă Lucia, Bâra Moise și Văsîi Gheorghe. Ia act de renuntarea la judecata recursului formulată de Gavrilă Romică. Definitivă”, au decis magistrații de la Curtea de Apel Galați.
Dosarul a ajuns la Galați, după ce Tribunalul Vrancea a admis, în octombrie anul trecut, excepția necompetenței generale a instanțelor judecătorești în astfel de cazuri, invocată de pârâtă. Prin urmare, reclamanților li s-a respins acțiunea. „Admite excepția necompetenței generale a instanțelor judecătorești invocate de pârâtă. Respinge acțiunea formulată de reclamanții Panaite Nela, Panaite Costică, Gavrilă Romică, Negoiță Toader, Vintilă Vasile, Vintilă Lucica, Bâra Moise, Oancea Emilia, Văsîi Gheorghe în contradictoriu cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, având ca obiect anularea prevederilor alin. 5 și 6 ale Deciziei nr. 2576 din data de 08.05.2015 emisă de Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, ca inadmisibilă. Cu drept de recurs în termen de 30 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Vrancea. Pronunțată în ședința publică din 22 octombrie 2015”, se arată în decizia judecătorilor de la Tribunalul Vrancea.
    S-a ajuns la judecată după ce în luna mai a anului trecut, după o perioadă îndelungată de nemulțumiri legate de „pedepsirea” preotului Giorgică Vatră și trimiterea acestuia la mănăstire pentru o perioadă de 30 de zile, reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei au luat măsuri drastice în cazul mai multor credincioși. Atunci, trei persoane au fost excomunicate, adică excluse din Biserica Ortodoxă Română, iar altele au fost canonisite, adică oprite de la împărtășanie.

20 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?