Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

RAZIE a polițiștilor în Piața Moldovei, bazar și oborul de vite


Polițiștii au desfășurat, miercuri, o acțiune în Piața Moldovei, bazar și oborul de vite. Au fost controlați comercianții, dar s-au făcut verificări și în trafic, în total fiind aplicate 81 de amenzi, în valoare de peste 21.000 lei. „La data de 23 martie a.c., polițiștii vrânceni au acționat cu efective din cadrul structurii de ordine publică, poliție rutieră, serviciul pentru investigarea criminalității economice și serviciul de investigații criminale pe raza municipiului Focșani, în Piața Moldovei, Bazar și Oborul de animale cât și în puncte fixe, stabilite pentru controlul traficului rutier. La acțiune au participat 25 polițiști, fiind aplicate 83 de sancțiuni contravenționale în valoare de 21.105 lei. De asemenea, au mai fost confiscate în vederea continuării cercetărilor bunuri în valoare de 200 de lei, fiind reținut un certificat de înmatriculare”, a transmis subcomisar Bogdan Toader de la Biroul de Presă al IPJ.
    La o societate comercială din Nistorești, cu punct de lucru în Focșani, polițiștii au constatat faptul că aceasta desfășoară activități de comerț fără îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege, prin aceea că nu deținea registru de evidență a intrărilor-ieșirilor de materiale lemnoase. „În cauză a fost aplicată sancțiune contravențională în valoare de 5000 de lei în conformitate cu art. 21 lit. c din Legea 171/ 2010”, a adăugat purtătorul de cuvânt al poliției.
    Într-un alt caz, în urma controalelor efectuate în Oborul de vite, au fost depistați patru bărbați din comuna Homocea și un bărbat din comuna Milcovul, în timp ce comercializau porcine fără a deține documentele sanitar veterinare prevăzute de legislația în vigoare, motiv pentru pentru care au fost sancționați contravențional. Într-un alt caz, „în urma controalelor efectuate în Piața Moldovei din Focșani au fost depistați un bărbat și o femeie, ambii din comuna Brăhășești județul Galați, un bărbat din comuna Broșteni și doi bărbați din municipiul Focșani, în timp ce desfășurau activități de comerț fără îndeplinirea condițiilor legale. Cei în cauză au fost sancționați contravențional conform Legii 12/1990 rep”, a adăugat subcomisar Toader.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?