Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Pro Saeculum se pregătește pentru numărul 100


Revista de cultură Pro Saeculum se pregătește pentru numărul 100, un moment aniversar mai rar întâlnit pentru o publicație culturală, în această perioadă dificilă pentru presă. Până la acel moment, Pro Saeculum le propune vrâncenilor volumul care cuprinde numerele 97-98, respectiv iulie-septembrie 2014. Iubitorii de literatură și artă pot găsi articole scrise de autori consacrați, precum Eugen Simion, Nicolae Gheran, Ana Blandiana, Alexandru Zub, Magda Ursache, George Bălăiță, Ioan Adam sau Mircea Tomuș. Sunt peste două sute de pagini de literatură și artă, din care nu lipsesc poeții români și străini.
În paginile Pro Saeculum găsim traduceri din Wislawa Szymborska, Fiona Stewart, Tomas Transtormer sau Nizar Tawfiq Qabbani. „Nimic de două ori nu ia ființă /nu se petrece. Din această pricină/ ne-am născut fără obișnuință/ și vom muri fără rutină”, scrie cea care a fost supranumită  „Mozartul poeziei”, laureata premiului Nobel pentru literatură din 1996, poloneza Wislawa Szymborska.
Deși este o perioadă dificilă, colectivul redacțional de la Pro Saeculum se pregătește pentru numărul 100. Momentul aniversar va fi prilejuit de o ediție specială. „Contextualizând activitatea în plan național și nu numai, precum și în ideea optimizării, vă invităm să vă exprimați opiniile privind rolul și viitorul publicațiilor literare în existența culturală a societății actuale”, anunță conducerea revistei.
Publicația culturală apare sub egida Consiliului Județean Vrancea și a Primăriei Municipiului Focșani.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?