Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO : Handbal în Focșani. „Publicul este parte a echipei. O parte foarte importantă!”


Handbalul a devenit la Focșani un pol de atracție pentru mai mult de o mie de oameni care se constituie într-un public de factură specială, diferit de publicul de pe alte arene sportive. Ca într-un ritual, cu vreo oră înainte de începerea jocurilor, sala începe să fie ocupată, în liniște, fără grabă, cu respect, parcă, pentru ceea ce urmează să se petreacă pe teren. Așa cum se întâmplă de câteva  meciuri încoace, mai întâi vin două venerabile doamne, îmbrăcate cu eleganță, ca pentru teatru, și se așează la câteva scaune distanță, păstrând locuri și pentru prietene ori prieteni. Apoi, sala începe să se umple. Familii tinere, cu copii alături, barbați singuri, doamne singure, domnișoare, grupuri de prieteni. Foarte probabil că nu toți oamenii din tribune înțeleg foarte bine jocul de handbal, dar apreciază spectacolul pe care jucătorii îl oferă cu generozitatea de care sunt în stare la ora meciului. Cu sinceritate deplină și cu respect! La ora începerii jocului, aproape toate cele peste 1300 de scaune ale sălii sunt ocupate. Pe teren are loc alt ritual: cel al încălzirii jucătorilor, al prezentării loturilor, al salutului cuvenit spectatorilor. Sunt minutele în care între spectatori și jucătorii favoriți începe să capete concretețe o relație prin care să fie transmisă energie dinspre tribună spre echipă, încredere dinspre echipă spre tribună.
    O relație ce poate căpăta accente acute în momentele tensionate ale jocului, dar care, la Focșani nu a depășit limitele normalului în astfel de împrejurări. Formația CSM Focșani 2007, debutantă în competiția de vârf a handbalului românesc, a câștigat doar trei jocuri în fața propriilor suporteri. Au fost victorii spre care a fost purtată de susținătorii din tribune, care i-au încurajat pe Marocico și colegii săi și atunci când au pierdut. Le-au fost alături fâcâdu-i să simtă că le sunt alături, încurajându-i și aplaudându-i, de multe ori în picioare, ca la spectacolele de cea mai bună calitate. Iar  pentru a le mulțumi, jucătorii au dat tot ce au avut mai bun ca sportivi. Åži în timpul meciurilor, și la terminare, indiferent de rezultat! O fac și prin intermediul gazetarului, care a consemnat câteva gânduri ale reprezentanților echipei.    
     
    Emilian Marocico, căpitan: „Mulțumim publicului care vine în număr foarte mare și ne încurajează chiar și atunci când jocul nu merge așa cum ne-am dori și cum și-ar dori. Este un public decent și apropiat, cum rar găsești în alte părți, respectat și admirat de toate echipele care au jucat la Focșani în acest campionat! Îi așteptăm pe susținători în număr cât mai mare la meciul de vineri, cu Energia Târgu Jiu și în jocurile din play-out, pentru că publicul a devenit parte a echipei. O parte foarte importantă!”
    Viorel Ciubotaru, antrenor: „Pentru noi, echipa CSM Focșani 2007, acest campionat este al adaptării la rigorile unui nivel competițional la care am ajuns în premieră absolută! Dar este și al stabilirii unei relații de foarte bună calitate cu atât de mulți susținători care ne sunt alături, cărora le simțim sprijinul de care avem atâta nevoie. Ne fac să ne simțim mereu respectați și cărora le transmitem același respect. Åži le mulțumim cu aceeași căldură cu care ne înconjoară, așteptându-i cu inima deschisă și cu speranța că le vom putea mulțumi oferindu-le și în campionatul viitor întâlnirea la ei acasă cu tot ce are mai valoros handbalul masculin din România!”
    Marius Partene, președintele secției de handbal a CSM Focșani 2007: „Sunt dator să încep prin a mulțumi spectatorilor foarte mulți și atât de atașați de echipa noastră! Åži care se pot bucura de spectacolul sportiv de calitate de pe teren. Îi așteptăm să ne fie în continuare alături, să ne susțină, inclusiv cu materialele – steaguri, stegulețe, trompete – pe care le-am distribuit în tribune la meciurile anterioare. Cu acestea și cu căldura cu care ne înconjoară, poate fi creată o atemosferă frumoasă, încurajatoare pentru jucătorii noștri!” 
    Afluența spectatorilor la jocurile handbaliștilor poate fi privită, din perspectivă sociologică, drept un fenomen social. Din perspectiva privitorului la spectacolul sălii înainte de meciuri, in timpul și imediat după terminarea acestora poate fi înțeleasă și ca o frumoasă poveste de iubire ce dă culoare zilelor cu handbal seniori la Focșani!   
„Focșaniul este azi echipa noastră, așa-i acum și-așa va fi mereu, iubirea noastră mare alb-albastră!” – am citat din imnul CSM Focșani 2007 pe ale ale cărui acorduri echipa noastră intră pe teren pentru joc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?