Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

VIDEO : EXPLOZII puternice la Bruxelles, pe AEROPORT şi două la METROU: 28 de morţi şi zeci de răniţi. Fiica lui Mircea Rednic a fost martor


Două explozii puternice s-au produs în această dimineată pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Oficialii au decis imediat evacuarea aeroportului, iar traficul spre terminale a fost suspendat. Potrivit primului bilanț oficial, anunțat de pompieriI belgieni, sunt 11 morți și 25 de răniți.
UPDATE – Încă o explozie s-a înregistrat în această dimineață la Bruxelles. Deflagrația s-a înregistrat la metroul  Maelbeek, informează La Libre Belgique. 
Chiar înainte de producerea celor două explozii au fost trase focuri de armă și s-au auzit strigăte în arabă, transmite agenția de presă Belga. Autoritățile au activat planul de catastrofă regională și toate drumurile care duc spre aeroport sunt închise, inclusiv traficul feroviar spre și dinspre aeroport care a fost închis.
Momentul exploziei a fost surprins de camerele de luat vederi.
Cursa Tarom spre Bruxelles, care a decolat la 07:30 din București a fost redirecționată spre Amsterdam.
Martorii au declarat că au „simțit ” undele de șoc provocate de explozii și cred că deflagrațiile au avut loc la check-inul pentru cursa  American Airlines, la ora locală 8.00 dimineața( 9.00- ora României), relatează Daily Mail.
Potrivit unui martor citat de RTBF, mai multe persoane au fost rănite în terminalul de plecări din fața hotelului Sheraton.Originea exploziilor este necunoscută momentan.
Antrenorul Mircea Rednic a relatat la Digi24 că fiica sa Luana se afla pe aeroportul din Bruxelles și că vorbea cu ea la telefon chiar în momentul în care s-au auzit exploziile. Ea a povestit și ea că a văzut mai multe persoane rănite.
„Am alergat și nu m-am uitat în jur. Am văzut răniți și nu mi-am dat seama dacă mai erau în viață. Doar am alergat. Îmi era frică să nu alerg spre un loc unde era o bombă. Acum suntem pe pistă. Ne-a scos afară. Sunt multe ambulanțe și pompieri. La un restaurant și o farmacie mi se pare că au fost bombele. Căzuse tavanul și era praf, dar nu mai era fum, când am ieșit nou. Nu știu nimic. Eu nu mai plec. Am lăsat bagajul în aeroport. Nu mă mai interesează. Îl aștept pe tata să vină să mă ia cu mașina. Sunt doar angajați de la aeroport lângă noi. Nu sunt forțe de ordine”, a declarat Luana Rednic, la Digi24.
Aeroportul a fost evacuat și toate zborurile au fost suspendate.
Potrivit imaginilor postate pe rețelele de socializare de martori, un fum negru se ridică din clădirea unui terminal.

UPDATE!
Cel puțin 28 de persoane au murit, iar alte zeci sunt rănite în urma exploziilor produse pe un aeroport și în stații de metrou din orașul belgian Bruxelles, în ceea ce par a fi atacuri teroriste coordonate, afirmă surse citate de presa belgiană. Alte două explozii au fost semnalate în stațiile de metrou Schuman și Maalbeek, foarte aproape de sediul Comisiei Europene.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?