Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Ministrul Tineretului și Sportului felicită echipa feminină de handbal pentru calificarea la Jocurile Olimpice 2016


Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a felicitat echipa feminină de handbal a României pentru calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro (5-21 august). ”Ieri am felicitat naționala feminină de handbal pentru victoria cu Danemarca, azi le felicit pe fete pentru calificarea la Jocurile Olimpice! Eram sigură că și-au asigurat biletele pentru Rio după jocul încântător din prima zi a turneului preolimpic de la Aarhus, dar abia astăzi calificarea a fost asigurată matematic!”, a scris sâmbătă, ministrul, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook. Fosta mare canotoare așteaptă acum și echipa masculină de polo să obțină biletele pentru Rio: ”Mingea trece acum în terenul naționalei de polo. Ce spuneți, băieți? Ne faceți și voi o surpriză frumoasă?”. Antrenorul naționalei de handbal, suedezul Tomas Ryde, a postat pe Facebook un scurt mesaj după ce Muntenegru a învins Danemarca și a calificat astfel România la Olimpiadă: ”Rio — here we come, Hai Romania! (Rio — venim, n. red.)”.
    Centrul Eliza Buceschi a reacționat și ea în rețeaua de socializare: ”Calificare!!! Suntem foarte fericite pentru faptul că la capătul primelor două meciuri din acest turneu preolimpic am reușit să ne atingem scopul, calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio! Sunt mândră că fac parte din această generație de jucătoare! Sunt mândră că am pus umărul la această calificare! Sunt mândră că sunt româncă! Toți ca unul, orice ar fi… pentru România!”. Extrema dreapta Aneta Pîrvuț-Udriștioiu, autoare a șapte goluri în meciul de sâmbătă cu Uruguay, a scris pe Facebook: ”Victoria de astăzi și cea a naționalei Muntenegrului ne-au adus calificarea mult dorită la Jocurile Olimpice de la Rio înainte de ultimul meci! Suntem extrem de fericite că am reușit să facem visul să devină realitate! Nu vom ezita în confruntarea de duminică să ne perfecționăm și mai mult aptitudinile! Va fi un test util, din care sperăm să ieșim câștigătoare! Pentru că dorința noastră este să fim cele mai bune! Avem încredere maxima în potențialul nostru! Va mulțumim enorm pentru toată susținerea oferită! Am simțit în fiecare clipă că sunteți alături de noi în drumul spre marele vis! Împreună suntem puternici! Împreună pentru Rio! Hai România!”
    Interul dreapta Melinda Geiger, în prezent accidentată, a felicitat și ea echipa pentru performanța reușită: ”Vreau să felicit echipa națională a României pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio! Sunt mândră de voi, fetelor!”. Naționala feminină de handbal a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, sâmbătă seara, după ce echipa Muntenegrului a învins Danemarca, scor 26-22 (13-10), în ziua a doua a turneului preolimpic de la Aarhus (Danemarca).
    România și Muntenegru, cu două victorii după primele două zile ale turneului preolimpic, și-au asigurat cele două bilete pentru Rio înaintea ultimei etape de la Aarhus, astfel că meciul direct de duminică a avut ca miză doar primul loc în grupă. România a învins cu 32-25 Danemarca, vineri, iar sâmbătă a surclasat Uruguayul cu 36-19. Muntenegru a trecut vineri de Uruguay cu 34-19, și a întrecut Danemarca, scor 26-22.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?