Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

VIDEO : Tudor Gheorghe a cântat, aseară, pe scena Ateneului din Focșani


Tudor Gheorghe a susținut aseară, la Focșani, un concert inedit. Evenimentul a fost găzduit de Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia”. Pe versuri mai puțin cunoscute ale poetului Adrian Păunescu, „olteanul universal” Tudor Gheorghe a susținut concertul intitulat „Declarație de dragoste”.
Artistul și-a împărțit concertul în două „subcapitole”. Pe primul l-a denumit „Ireductibila dragoste”, iar pe cel de-al doilea „Te-am iubit mai mult când ai plecat”. Tudor Gheorghe a încântat publicul focșănean cu harul său de a simți muzica interioară a poeziei românești. Traducând geniul marilor poeți în șlagăre de o frumusețe aparte, Tudor Gheorghe se autodefinește ca fiind „altceva” în fața muzicii românești de actualitate. În pauzele dintre piese, artistul a ținut scurte cuvântări, care au stârnit ropote de aplauze. „Eu când am făcut o declarație de dragoste, am făcut o declarație de război. La urma urmei, viața nu este decât o repetabilă poveste de dragoste. Niciun război mondial nu a început fără o poveste de dragoste. Toate sunt de înțeles dacă sunt puse într-o ecuație de dragoste. Singura veșnică și ireductibilă este slăbiciunea din dragoste. Nici credința nu este atât de puternică. Totul se poate negocia. Doar dragostea nu se poate negocia”, a spus artistul oltean.
Toate scaunele Ateneului Popular au fost ocupate la concertul de aseară, iar publicul a fost compus în majoritate din cei care au crescut cu muzica artistului și cu versurile poetului contemporan, Adrian Păunescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?