Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Au fost reluate lucrările la investiţiile derulate de Consiliul Județean


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat ordinul de reîncepere a lucrărilor de investiții aflate în derulare, începând cu data de 1 martie a.c. „În acest moment se lucrează la toate aceste investiții. Este vorba de lucrările la podurile de pe drumurile județene DJ 203 H-Dumitrești, DJ 204 P- Gura Caliței, DJ 241 F -Boghești, investiții ce vor fi finalizate anul acesta. De asemenea, anul acesta vor începe lucrările la podul situat pe DJ 205 C, peste pârâul Dîlcov, în localitatea Cotești, podul peste pârâul Å¢ipău, în localitatea Spulber”, a precizat Romeo Iordache, directorul Direcției Tehnice și de Investiții din cadrul Consiliului Județean Vrancea. În luna august 2014, administrația județeană a semnat contractul de finanțare la aceste investiții.     Construirea podului din beton armat pe DJ 203 H, peste râul Râmnicu Sărat, este un proiect foarte important în economia zonei și care asigură legătura între localitățile de pe Valea Râmnicului și orașul Râmnicu Sărat. Valoarea lucrărilor la acest obiectiv este de peste 10 milioane de lei. Lucrările constau în dezafectarea podului existent în lungime de 207 m și o lățime de 7,15 m, construcția la noul pod care presupune realizarea a 2 cule, a trei pile, realizarea suprastructurii, a căii de rulare, a trotuarelor, a parapeților metalici, racordarea podului la drumul județean, etc. Lucrările mai presupun și amenajarea albiei râului Râmnicu Sărat, calibrarea albiei și amenajarea malurilor. Durata estimată de execuție a lucrării  este de 24 luni. Lucrările de reabilitare au fost reluate și la podul ce va fi construit pe  DJ 241F peste râul Zeletin, în comuna Boghești. Valoarea investiției este de 2,5 milioane de lei.

Alte cinci poduri vor fi reabilitate

    Tot anul acesta, Consiliul Județean va demara proiectul de modernizare a altor cinci poduri. Este vorba de podul situat pe DJ 205 C, peste pârâul Dîlcov, în localitatea Cotești, valoarea investiției fiind de 1,341 milioane lei; Podul situat pe DJ 205 B, peste pârâul Pietroasa, în localitatea Vîrteșcoiu, valoarea investiției fiind 1,7 milioane lei; Podul peste pârâul Å¢ipău, în localitatea Spulber, valoarea investiției fiind de 1,833 milioane lei. De asemenea vor fi construite poduri din beton armat peste Pârâul Lărguța în comuna Câmpuri pe DJ 115, a cărui valoare este de 1,5 milioane lei și va mai fi construit un pod din beton armat pe DJ 205 E, peste Pârâul Vizăuți, localitatea Vizantea Livezi, a cărui valoare de investiție este de 2,6 milioane de lei. Numai aceste poduri vor costa aproximativ șapte  milioane de lei. Proiectele de investiție mai sus menționate au fost depuse în luna decembrie a anului trecut și se află în faza de evaluare.

DJ 115, Gura Văii-Fetești va fi asfaltat

    De asemenea, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul de investiție „Reabilitare și modernizare a drumului județean 115, Gura Văii-Fetești – intersecția DN 2 L, km 36+223-km 39+900, din comuna Cîmpuri”. Lucrările sunt executate de societatea Citadina 98 SA Galați. Aceasta a câștigat licitația electronică ce a avut loc pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea totală a lucrărilor adjudecate, conform ofertei, este de aproximativ 10,5 milioane de lei. „Lucrările de reabilitare a DJ 115 Fetești – Gura Văii constau în balastarea întregului drum, turnarea mai multor straturi de asfalt, realizarea de șanțuri și podețe, realizarea de rigole casetate și executarea mai multor lucrări în albia pârâului Lărguța”, a declarat directorul Romeo Iordache.
    În comuna Cîmpuri va fi construit un pod din beton armat peste Pârâul Lărguța, pe DJ 115. Lucrările vor fi executate de societatea C-On Trust Engineering SRL Bacău care a adjudecat licitația organizată pe SEAP cu suma de 1,1 milioane de lei, față de suma estimată inițial de 1,5 milioane de lei.
Durata prestării serviciilor de proiectare este de 30 de zile, iar durata executării lucrărilor este de 25 de luni. Finanțarea acestora se va face cu bani de la guvern prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală.

Continuă lucrările la DJ 205D, Valea Sării -Nereju – Brădăcești

    Marian Oprișan a semnat și ordinul de reîncepere a lucrărilor de reabilitare a DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești și chiar sunt diversificate lucrările la această investiție. Valoarea totală a investiției este de 149 de milioane de lei, iar durata execuției este de 4 ani de zile. Lungimea totală a drumului este de 34 de kilometri. Lățimea platformei drumului este de 7 metri, iar partea carosabilă are șase metri. Drumul va avea acostamente laterale de 0,50 metri fiecare. Lucrările mai prevăd repararea a 66 de podețe, construirea a 53 de podețe noi, construirea a două parcări și tot atâtea platforme de cântărire. De asemenea, au fost executate lucrări de apărări de maluri, diguri, regularizări de curs. Totodată, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase din perioada 2009-2014, care au afectat acest drum, Consiliul Județean Vrancea a aprobat  o serie de lucrări noi din care amintim: lucrări de suprastructură drum; lucrări drumuri laterale, parcări și stații de autobuz; lucrări de scurgere a apelor; lucrări hidrotehnice; lucrări de consolidare și stabilizare a versanților; reparații ziduri de sprijin existente; ziduri noi din beton de ciment; demolare ziduri existente; lucrări ziduri din gabioane. „Este o investiție foarte mare la care se lucrează în prezent pe mai multe fronturi și cu utilaje de mare capacitate la consolidări de maluri, devieri de curs, construcția de gabioane, etc.”, a precizat Romeo Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?