Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Un vrâncean era să-și UCIDĂ tatăl! Pe fondul consumului de alcool, i-a înfipt un cuțit în gât


Alcoolul i-a luat mințile unui bărbat din Movilița, care a fost la un pas să-și omoare tatăl de 81 de ani. Fapta a fost comisă duminică seara. Cei doi s-au luat la ceartă, iar de aici și până la bătaie nu a mai fost decât un pas. Supărat, fiul a pus mâna pe un cuțit și și-a înțepat tatăl în zona gâtului. Bătrânul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Focșani, unde a și fost supus unei intervenții chirurgicale, după cum ne-au  spus surse oficiale. La spital, bătrânul a fost diagnosticat cu „plagă tăiată regiunea cervicală anterioară și omoplat drept prin agresiune”.
    În timp ce tatăl a ajuns pe mâinile medicilor, fiul, Neculai Costică M., a ajuns pe mâinile anchetatorilor, care după ce l-au audiat, au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore sub acuzația de tentativă la omor. „La data de 13 martie a.c., ora 20.25, polițiștii din Movilița au fost anunțați despre faptul că un bărbat de 46 ani, din localitate, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unor discuții în contradictoriu, l-a lovit pe tatăl său, un bărbat de 81 ani, în zona gâtului, provocându-i plăgi ce au necesitat intervenție medicală de specialitate. În cauză a fost întocmit dosar penal și se fac cercetări sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de omor, față de bărbatul de 46 ani fiind dispusă măsura reținerii pe bază de ordonanță”, a transmis subcomisar Bogdan Toader de la biroul de presă al IPJ Vrancea.
    După ce și-a petrecut noaptea în arest, ieri, fiul a ajuns din nou la sediul parchetului, după care a ajuns la instanță cu propunere de arestare preventivă. El a primit mandat pentru 30 de zile. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, privind arestarea preventivă a inculpatului Mocanu Neculai Costică. (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului Mocanu Neculai Costică pentru infracțiunea de tentativă de omor (…) pe o durată de câte 30 zile, începând cu data de 14.03.2016 și până la data de 12.04.2016, inclusiv. În temeiul art. 230 NCPP, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Mocanu Neculai Costică. În baza art. 228 C.pr.penală dispune încunoștiințarea unui membru al familiei. În baza art.272 al.1 C.pr.penală onorariul pentru apărătorul din oficiu, în sumă de 130 lei, va fi suportat din fondurile Ministerului Justiției. În baza art. 275 al.3 C.pr.penală cheltuielile judiciare, rămân în sarcina statului. Cu drept de contestație, în termen de 48 ore de la comunicare”, au decis magistrații de la Tribunalul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?