Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Țevile vechi și ruginite, o problemă pentru lucrările pe strada Cotești din Focșani


Constructorii au început să monteze pavelele la trotuarele de pe strada Cotești. Sunt lucrări mici care însă schimbă mult în bine imaginea blocurilor de pe această stradă din centrul Focșaniului. Lucrările la strada Cotești au început de o săptămână și se lucrează pe două tronsoane. Pe porțiunea care începe în spatele blocurilor de pe Bulevardul Unirii se lucrează la amenajarea trotuarelor, iar în zona pensiunii Dana 1 au fost lucrări de excavare până la circa 60 centimetri. Au fost descoperite țevile de scurgere care, după cum arată rugina de pe ele, ar trebui înlocuite pentru că este greu de crezut că vor rezista când va începe tasarea straturilor de balast. Proiectul de reabilitare a străzii Cotești presupune refacerea în totalitate a structurii drumului astfel încât să nu mai apară probleme. Vor fi straturi de pietriș tasate și în final straturile de asfalt, astfel încât lucrarea să fie durabilă și să reziste o perioadă cât mai lungă de timp.
    Investiția pe această stradă ar trebui finalizată în maxim un an de zile și are o valoare de circa 1,4 milioane lei, comparativ cu cele 2,3 milioane lei estimate inițial. Lucrările au fost adjudecate, la o licitație publică, de asocierea Sotirex Bacău și Alma Consulting Focșani. Reabilitarea și modernizarea străzii va fi realizată pe tronsonul Bd. Unirii –  intersecția Vâlcele. Investiția cuprinde un pachet de lucrări de proiectare și de execuție a reabilitării străzii. Conducerea Primăriei Focșani a anunțat și deținătorii rețelelor de comunicații să își coordoneze lucrările în zonă cu cele efectuate de constructor.

    În această lună ar trebui să înceapă lucrările și la strada Unirea Principatelor, care ar trebui finalizată în aceeași perioadă. Conducerea Primăriei caută soluții însă pentru ca lucrările la cele două străzi să nu afecteze traficul rutier. Sunt două artere circulate, care asigură legătura între centrul municipiului și intersecția Vâlcele. O variantă ar fi ca în perioada cât se lucrează la reabilitarea străzii Cotești, constructorii să înceapă lucrările doar la trotuarele de pe Unirea Principatelor.
    Procedurile pentru reabilitarea acestor străzi au început de anul trecut, când au fost organizate licitațiile publice în sistemul electronic. Este o procedură care a fost aplicată de administrația locală pentru mai multe proiecte de infrastructură. Într-un an au fost alocate fonduri pentru proiectare, iar în următorul an s-au prevăzut fonduri pentru realizarea lucrărilor. Iar prin economii la lucrările de anul trecut și restituirea fondurilor la proiectele europene au fost alocați mai mulți bani la proiectele din acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?