Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

DSP Vrancea vă cere părerea privind educația pentru sănătate


Medicii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea apelează la cetățeni,  reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor publice și asociațiilor profesionale pentru elaborarea formei finale a planului național multianual integrat de promovare a sănătății și educație pentru sănătate. Planul are ca scop dezvoltarea de programe naționale de prevenție și educație pentru sănătate și se dorește astfel creșterea proporției populației cu comportamente favorabile sănătății și indirect, pe termen mediu și lung, diminuarea ritmului de creștere a morbidității și mortalității prin boli netransmisibile în populație. Consultările reprezentanților DSP cu populația au început pe data de 7 martie a.c. și vor continua până pe 22 aprilie a.c. Concluziile vor fi puse pe hârtie și vor fi folosite la definitivarea planului, care va ajunge apoi la Guvern pentru a fi aprobat.
    „Dezvoltarea de programe naționale de prevenție și educație pentru sănătate reprezintă o prioritate în planul de măsuri din Programul de Guvernare al României. Aceste programe sunt prevăzute și în cadrul Strategiei Naționale de Sănătate a României 2014-2020, Sănătate pentru prosperitate, Planului multianual privind promovarea unui stil de viață sănătos cât și în recomandările OMS. Reprezentanții Ministerului Sănătății, împreună cu experți ai OMS, Unicef, INSP, SNSPMS, MENCS au elaborat Planul Multianual Integrat de Promovare a Sănătății și Educației pentru Sănătate,  document – cadru care cuprinde măsuri a căror implementare în perioada 2016-2020 vor avea ca rezultat direct creșterea constantă a proporției populației cu comportamente favorabile sănătății și indirect pe termen mediu și lung diminuarea ritmului de creștere a morbidității și mortalității prin boli netransmisibile în principal și reducerea poverii lor în populație.
    În perioada 7 martie – 22 aprilie 2016 Ministerul Sănătății desfășoară consultări pe domenii de sănatate publică în vederea definitivării Planului National Mulți anual Integrat de Promovare a Sănătății și Educație pentru Sănătate. Această etapă se va desfășura în plan teritorial, la nivelul județului Vrancea, sub conducerea Direcției de Sănătate Publică Vrancea, prin consultarea cetățenilor, organizațiilor nonguvernamentale, instituțiilor publice, asociaților profesionale etc, care doresc să contribuie la elaborarea documentului final al planului sus menționat, document care urmează a fi aprobat prin Hotarare de Guvern”
, se arată într-o informare a Direcției de Sănătate Publică Vrancea.
    Reprezentanții DSP mai fac precizarea că persoanele fizice și juridice care doresc să participe la aceste consultări se pot înscrie la adresa de e-mail dspvn@gmx.net sau numărul de telefon 0237/225979. De asemenea, informații privind formularul de înscriere la consultări și calendarul consultărilor sunt afișate pe site-ul Ministerului Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?