Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

67 de elevi vrânceni participă la faza județeană a olimpiadei de informatică


Faza județeană a olimpiadei de informatică va avea loc sâmbătă, la  Colegiul Național Unirea. Participanții vor fi prezenți în sală la ora 8:30, proba începând la ora 9:00 și desfășurându-se pe durata a 3 ore. La concurs vor participa atât elevi de gimnaziu, cât și liceeni.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, sunt înscriși 21 de elevi din învățământul gimnazial (8 elevi la clasa a V-a, 7 de clasa a VI-a, 3 de clasa a VII-a, 3 de clasa a VIII-a) și 46 din învățământul liceal (18 elevi de clasa a IX-a, 17 de clasa a X-a, 7 de clasa a XI-a și 4 de clasa a XII-a). „În prima oră, după primirea subiectelor, concurenții pot formula întrebări în scris referitoare la enunțurile problemelor, precizând numele, ID-ul și sala, astfel încât răspunsul să fie DA sau NU”, a declarat inspectorul județean de informatică Marilena Oprea. Rezultatele vor fi afișate în aceeași zi, iar eventualele contestații pot fi depuse luni. Numărul de elevi înscriși este aproximativ același în fiecare an, la nivel de județ, dau asigurări reprezentanții ISJ.
Potrivit criteriilor de calificare la etapa națională, „Comisia de organizare și evaluare a județului Vrancea pentru etapa județeană a Olimpiadei de Informatică a decis ca cele 7 locuri repartizate de M.E.N.C.Åž județului Vrancea, pentru Olimpiada națională de informatică la liceu să fie distribuite respectându-se următoarele criterii de departajare: 1. Se acordă câte două locuri la clasele a IX-a, a X-a, câte un loc a XI-a și a XII-a și un loc va fi repartizat în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute la clasele XI-XII. 2. Punctajul minim pentru calificarea la etapa națională la liceu este de 30 puncte. 3. Locurile rămase nerepartizate ca urmare a neîndeplinirii criteriului 2, vor fi repartizate în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute ia clasele IX-XII. Pentru Olimpiada națională de informatică la gimnaziu, cele 4 locuri repartizate vor fi distribuite respectându-se următoarele criterii de departajare: 1. Se acordă câte un loc la clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a. 2. Punctajul minim pentru calificarea la etapa națională la gimnaziu este de 20 puncte. 3. Locurile rămase nerepartizate ca urmare a neîndeplinirii criteriului 2, vor fi repartizate în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute Ia clasele V-VIII”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?