Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Rihanna și Beyoncé, reginele Spotify


Supervedeta R&B Rihanna este cântăreața feminină cea mai ascultată pe Spotify, în timp ce americanca Beyoncé este preferata publicului feminin, a anunțat marți platforma de muzică online cu prilejul Zilei internaționale a femeii, relatează EFE. Hitul ‘Diamonds’ al Rihannei, lansat în 2012, a fost ascultat în streaming pe Spotify de peste 240 de milioane de ori în lume, potrivit platformei. Cântecul FourFiveSeconds’, în care interpreta din Barbados colaborează cu fostul Beatles Paul McCartney și rappeurul Kanye West, a fost ascultată de peste 282 de milioane de ori pe Spotify. Beyoncé este însă preferata publicului feminin pe această platformă, potrivit Spotify.
    Cântăreața americană se plasează de asemenea pe primul loc al ascultărilor în SUA. Imnul său adresat iubirii conjugale în care cântă alături de soțul ei Jay Z, ‘Drunk in Love’, a fost ascultat de peste 180 de milioane de ori pe Spotify. În topul mondial al platformei o altă americancă, Ariana Grande, se clasează pe locul doi, după Beyoncé, urmată de britanica Ellie Goulding și de americanca Katy Perry, pe locul cinci.
    Cântăreața americană Taylor Swift, singura artistă feminină care a câștigat de două ori premiul Grammy pentru cel mai bun album, refuză să-și difuzeze muzica pe Spotify, apreciind că artiștii primesc prea puține încasări din drepturile de autor în schimbul difuzării pieselor lor. Urmând același argument, artista britanică Adele nu și-a pus la dispoziția Spotify ultimul său album. ’25’, dar figurează totuși în top 10 al celor mai ascultate artiste cu alte hituri ale sale, ocupând locul 8 atât la nivel mondial cât și în SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?