Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Criza financiară loveşte în plin cluburile din Liga Naţională


Cluburile de handbal masculin din Liga Națională traversează cel mai dificil retur de campionat din ultimii ani, din punct de vedere financiar. Cu câteva excepții, majoritatea echipelor sunt dependente de banii primăriilor și pentru prima dată după mulți ani sumele așteptate de grupări sunt sub semnul întrebării. Campioana en-titre, HCM Minaur Baia Mare riscă să nu mai primească finanțare după ce primarul orașului a anunțat că închide robinetul cu bani publici. O altă echipă aflată în pragul desființării este Energia Târgu Jiu.
La ordinul Ministrului Energiei, gruparea gorjeană nu va mai beneficia de suportul financiar al Complexului Energetic Oltenia. Nici Dunărea Călărași nu stă mai bine după ce primăria orașului a decis să direcționeze grosul bugetului pe sport către echipa de fotbal, care urmărește promovarea în Liga I în acest an. O simplă postare pe facebook a ministrului Energiei a pus pe jar activitatea clubului gorjean de handbal. „În urma rezultatelor financiare care prevăd o potențială pierdere record, consider de la sine înțeles că programele de sponsorizare ale Complexului Energetic Oltenia să se suspende. Vom avea grijă ca la aprobarea bugetului companiei să nu avem surprize neplăcute în care să descoperim posibile sponsorizări ascunse la categoria „și alte plăți”, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pe pagina sa de Facebook.
Dependentă până acum de banii primiți de la CEO Oltenia, echipa de handbal Energia Târgu-Jiu riscă, în urma anunțului ministrului Energiei, să tragă obloanele înainte de finalul campionatului.

Campioana, pe marginea prăpastiei
O altă echipă care se confruntă cu reale probleme financiare este campioana en-titre a României, HCM Minaur Baia Mare. Primarul orașului, Cătălin Cherecheș, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că nu va mai finanța clubul băimărean de handbal. „Azi (n.r. sâmbăta trecută) este un punct zero, în care nu mai finanțăm HCM Baia Mare, nici echipa de fete, nici echipa de băieți. Municipiul Baia Mare și primarul Cătălin Cherecheș nu-și mai pune semnatura pe niciun document prin care să finanțeze HCM Baia Mare!”, a fost anunțul sec al edilului din Baia Mare.
Urmările s-au văzut la echipă o zi mai târziu. Echipa campioană a făcut deplasarea la Focșani cu doar 7 jucãtori și a fost învinsă de o manieră categorică de nou-promovata CSM 2007 Focsani, cu 28-23.

Primăria din Călărași, alături de fotbal și mai puțin de handbal
Nici pentru echipa de handbal din Călărași viitorul nu se anunță foarte optimist și asta deoarece primăria orașului a decis ca în perioada următoare să sprijine mai mult echipa de fotbal în dauna celorlalte ramuri sportive. FC Dunărea Călărași ocupă, în prezent, primul loc în clasamentul seriei 1 a ligii a II-a, iar perspectivele promovării în primul eșalon fotbalistic i-au fãcut pe cei din conducerea orașului să direcționeze grosul bugetului alocat sportului către echipa antrenată de Adrian Mihalcea. Redirecționarea banilor către fotbal a afectat forma sportivă a echipei de handbal AHC Dunărea Călărași, care a suferit patru înfrângeri în tot atâtea meciuri disputate în 2016.

CSM 2007 are meci sâmbătă la Turda
Formația de handbal CSM 2007 Focșani va juca, sâmbătă, de la ora 13.00, la Turda, cu Potaissa, formație din prima jumătate a clasamentului. Gazdele sunt ca și calificate pentru play-off în timp ce oaspeții vor evolua în play-out. Altfel spus, partida nu are o miză deosebită pentru nici una dintre formații. De aceea, este de așteptat ca pentru cele două formații meciul de mâine să fie o foarte bună ocazie pentru pregătirea jocurilor viitoare. Pentru CSM Focșani 2007, după întâlnirea de la Turda vor urma patru jocuri ale căror rezultate vor fi esențiale în tentativa de rămânere în Liga Națională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?