Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Locuri de muncă pentru șomeri


Angajatorii vrânceni au transmis Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea 194 de locuri de muncă vacante. Potrivit listei date publicității de Agenție, în această perioadă se pot angaja persoanele de meserie: asistent medical BFT, agent de curățenie, bucătar, casier, consilier credite, contabil, conducător activitate de transport rutier, confecționer asamblor articole din textile, dulgher, distilator, director de societate comercială, dulgher, electrician întreținere și reparații, electrician autorizat ANRE până la 1KV, economist, fierar betonist, femeie de serviciu, faianțar, fochist cazan aburi, gestionar depozit, lăcătuș mecanic, inginer proiectant instalații pentru clădiri, inginer constructor, instalator apă, canal, lăcătuș mecanic și kinetoterapeut. 
De asemenea, se mai pot angaja vrâncenii de profesie: manager vânzări, macaragiu, maistru electrician autorizat ANRE până la 1KV, mașinist la mașini pentru terasamente, miner la suprafață, muncitor calificat în construcții, muncitor calificat, mecanic auto, normator în industria confecțiilor textile, operator confecționer industrial îmbrăcăminte, operator introducere, prelucrare și validare date, profesor de educație fizică, pavator, referent, referent asistent, subinginer, strungar universal, sudor, șofer autoturisme și camionete, șofer tir, șef formație (producție), tinichigiu, tehnician devize și măsurători în construcții, tehnician în industria confecțiilor, tâmplar universal, vânzător, zugrav și zidar.
    De asemenea, în Vrancea se mai caută, în vederea angajării, muncitori necalificați în construcții și muncitori necalificați în industria confecțiilor.

Numărul locurilor de muncă vacante în țări din UE s-a înjumătățit

    Doar 444 de oferte de muncă au fost transmise, prin rețeaua EURES, de către angajatori din țările Comunității Economice Europene, foarte puține față de perioadele anterioare. Astfel, în Republica Cehă se pot angaja cei de meserie: șofer profesionist camion (1890 euro/lună), șofer camion transport intern și internațional (950 euro/lună) și șlefuitor, pilitor (450-1000 euro net/lună). În Irlanda sunt disponibile cinci posturi pentru ciontolitori tranșatori carne (9,15 euro/oră), în Belgia se poate angaja un manager senior de proces – inginer în industria chimică cu experiență vastă în lucrul cu polimeri (90.000 – 110.000 euro brut/an), iar în Slovenia un sudor MAG 135 (800 euro brut/lună).
    În Ungaria se caută, în vederea angajării, șase mecanici agricol (130.000 – 180.000 forinți/lună), iar în Slovacia sunt vacante 30 de posturi pentru șofer autocamion transport internațional (2050 euro net/lună) și șapte pentru îngrijitor persoane/infirmier (500 – 650 euro brut/lună).
    În Suedia sunt în continuare vacante locuri de muncă pentru: femei de serviciu (20), mecanici auto (10), tinichigii auto (10) și vopsitori auto (15), cu toții urmând să fie plătiți cu câte 1000 de euro net lunar. În Norvegia se caută câte un postdoctorand departament rețele, doctorand departament biomedical și postdoctorand departament biomedical, care vor lucra pe câte un salariu de 59.000 euro brut/an.
    În Spania este vacant un post de maseur (960 euro net/lună), iar în Marea Britanie se caută un șofer profesionist (10 lire brut/oră), 60 de asistenți medicali (15 lire/oră), 30 de îngrijitori persoane (20.410 lire/an), 58 de bucătari (7,25 lire/oră) și 60 de îngrijitori persoane/infirmieri (8 lire/oră).
    Oferta de muncă a angajtorilor din Germania a rămas destul de numeroasă și în această perioadă. Aici pot lucra cu contracte legale de muncă persoanele calificate ca: barman și ospătar (1800 euro brut/lună), personal în industria gastronomiei de sistem (1400 euro brut/lună), bucătar (1900 – 2400 euro brut/lună), sudor MIG-MAG, WIG (10,98 euro brut/oră), inginer sistem de navigație satelit Galileo, lucrător în producție – industria automobilelor (8,80 – 11,88 euro brut/oră), operator stivuitor (10 euro brut/oră), hamal (9,39 euro brut/oră), electrician (10,98 euro brut/oră), electrician industrial (13 euro brut/oră), operator CNC (laminor și strung) (10,98 euro brut/oră), șofer autocamion (transport mărfuri) și factor poștal (2000 euro brut/lună).

Informații suplimentare despre locurile de muncă  
 

    Informații suplimentare cu privire la locurile de muncă vacante în țară sau în UE pot fi obținute accesând adresele: www.eures.anofm.ro; www.eures.europa.eu; www.muncainue.ro și www.anofm.ro. Totodată, tinerii cu vârsta între 18 și 35 de ani, care doresc să obțină un contract de muncă în UE, precum și în Norvegia și Islanda se pot înscrie în proiectul „Your first EURES job”, despre care pot afla mai multe informații accesând: http://eures.anofm.ro/firstEuresJob.php și  http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Other-languages/Your-first-EURES-job.html.
Persoanele calificate în meserii din domeniul construcțiilor au ocazia să se angajeze în Israel, amănunte cu privire la condiții putând fi aflate la adresa: www.anofm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?