Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Consiliul Judeţean reface DJ 205M Năruja-Nistoreşti în punctele calamitate


Consiliul Județean Vrancea a scos la licitație un nou contract de lucrări, care vizează refacerea DJ 205M Năruja-Nistorești în punctele care au fost afectate de fenomene meteorologice deosebite. Este vorba de executarea unor lucrări de refacere a suprafeței carosabile, ce vor fi realizate în mai multe puncte de pe drumul mai sus menționat. Valoarea estimată a lucrărilor este de aproape 600 de mii de lei.
Vă reamintim că în luna iunie 2014, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, i-a trimis prim-ministrului de la acea vreme o situație cu pagubele produse de precipitațiile abundente ce au avut loc în perioada 2012-2014. Șeful administrației județene a solicitat sprijin guvernamental pentru înlăturarea efectelor cauzate de calamități. Oprișan i-a propus premierului demararea procedurilor pentru accesarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) în vedea obținerii unei finanțări consistente. Valoarea estimată a pagubelor provocate în perioada mai sus menționată este de peste 253 de milioane de lei. Numai valoarea pagubelor create în perioada aprilie-iulie 2014 depășește 63 milioane de lei, sumă foarte mare, ce nu poate fi suportată din bugetele administrațiilor locale din Vrancea.
Precipitațiile abundente din mai-iulie 2014 au creat pagube la infrastructura rutieră de milioane de lei. Cel mai afectat a fost drumul județean 205 M Năruja-Nistorești, unde a fost distrus un pod de beton, singura cale de acces către lume pentru peste 2.300 de oameni. La acest obiectiv, Consiliul Județean Vrancea a realizat lucrări de modernizare și reabilitare care s-au finalizat în anul 2010 și care au fost recepționate final în anul 2012. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?