Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Clasare în dosarul în care Upi și soția sa au fost acuzați de evaziune și spălare de bani


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au soluționat dosarul în care Dumitru Avram, cunoscut în Focșani drept Upi, și soția sa au fost cercetați pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Soluția dispusă de anchetatori față de cei doi a fost de „clasare”, fiind dată săptămâna trecută.
    Reamintim că în vara anului trecut, anchetatorii au descins în imobilele lui Upi, pe motiv că ar fi făcut evaziune fiscală prin comercializarea de produse cosmetice. S-au făcut percheziții, în timpul cărora s-au găsit articole vestimentare, încălțăminte, cosmetice, parfumuri, bunuri ce au fost inventariate și lăsate în custodia soților. „În vederea stabilirii unor eventuale obligații către bugetul statului, prin ordonanța din 12.12.2015 s-a dispus efectuarea unei constatări tehnico științifice de către inspectorii din cadrul Direcției de Combatere a Fraudelor Focșani”, se arată în ordonanța de clasare. În document se mai precizează că întrucât sumele de bani obținute din vânzarea mărfurilor sunt mai mici decât cele plătite pentru achiziționarea acestora, în sarcina suspecților s-a stabilit ca datorie către bugetul de stat doar contribuția obligatorie de asigurări sociale de sănătate în cuantum de 3.948 lei, adică 1.474 lei pentru fiecare.
    Cei doi soți au precizat că au mai făcut obiectul unor cercetări, instanța dispunând, prin decizie definitivă, restituirea bunurilor.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?