Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Crângul Petreşti, VANDALIZAT şi transformat în groapă de gunoi de oameni de lângă noi


Mai multe zone din cadrul Crângului Petrești, perimetrul în care are loc implementarea proiectului de reabilitare a Crângului, au fost vandalizate, iar suprafețe întinse de teren au fost transformate în gropi de gunoi. Consiliul Județean Vrancea a sesizat aceste aspecte Poliției Municipiului Focșani dar și Ocolului Silvic Focșani, cel care are în administrare pădurea, pentru a fi găsite persoanele care se fac vinovate de această situație. Arhitectul șef al județului, Daniela Olaru, a declarat că la mijloc este vorba de o lipsă de respect și nepăsare a oamenilor care se dedau la acte de vandalism sau care transformă spațiile verzi în gropi de gunoaie. „Este vorba de mai multe acte de vandalism prin care a fost distrus în patru locuri gardul care împrejmuiește Crângul Petrești, zona cuprinsă în cadrul proiectului de reabilitare. Acțiunile de vandalism au fost sesizate Poliției Municipiului Focșani dar și Ocolului Silvic Focșani, cel care are în administrare pădurea, pentru a fi găsite persoanele care se fac vinovate de această situație și pentru a fi trase la răspundere, conform prevederilor legale”, a precizat Daniela Olaru.
    Referitor la transformarea Crângului Petrești în groapă de gunoi, arhitectul Daniela Olaru a precizat că, cel mai probabil, vinovate de această situație se fac persoane din imediata vecinătate. „Transformarea Crângului Petrești într-o adevărată groapă de gunoi se datorează, cel mai probabil vecinilor care depozitează gunoaie în crâng și care nu înțeleg cât de important este acest plămân verde pentru locuitorii din zonă, inclusiv pentru cei din municipiul Focșani. Deja la nivelul conducerii Consiliului Județean Vrancea s-a stabilit ca în cadrul acțiunii «Săptămâna Curățeniei» să adunăm toate aceste gunoaie și să le transportăm în zonele special amenajate. În cadrul acestei acțiuni vor fi implicați funcționarii municipiului Focșani, dar și voluntari care știu cât de importantă este această pădure pentru sănătatea noastră”, a precizat arhitectul șef Daniela Olaru.
    Și cititorii noștri au sesizat situația, trimițându-ne fotografii pe adresa redacției. „Așa arată Crângul Petrești când încă lucrările de modernizare sunt la început. Se sesizează cineva?”, ne-a scris un cititor.
    Consiliul Județean Vrancea are în derulare proiectul privind „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces”. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2007-2013.  Valoarea contractului de lucrări este de 21.211.340,98 lei(4.745.000 Euro). În cadrul acestui proiect suprafața totală amenajată va fi 480 500 mp. Totodată, va fi reabilitat DC 144 ce străbate Crângul Petrești, pe o lungime de 1.235 m, vor fi construite 208 locuri de parcare și piste biciclete și jogging pe o lungime de  6,5 km (Focșani- Crâng Petrești). În cadrul proiectului vor mai fi construite trotuare pe DJ 204E, DC 143 si DC 144, pe o lungime de 7,3 km, un centru de informare științifică, alei interioare cu o lungime de 4,7 km, 4 grupuri sanitare independente și 1 grup sanitar în cadrul Centrului de informare. Proiectul mai prevede dotarea cu mobilier urban și sistem de supraveghere video a întregului perimetru amenajat.
    Tot în cadrul acestui proiect, Consiliul Județean Vrancea va reabilita și moderniza drumul județean DJ 204E, Focșani (DN 2-DE 85) – Petrești, dar și podul peste pârâul Åžoimu de la Mircești. Valoarea investiției este estimată la 15,5 milioane de lei. Directorul Direcției Tehnice și de Investiții din cadrul Consiliului Județean Vrancea, Romeo Iordache, a declarat că lucrările la acest drum vor începe cel mai târziu în luna mai a.c. „Lucrările constau în refacerea sistemului rutier pe o lungime de 6,2 kilometri, respectiv supralărgirea spațiului carosabil de la 6 la 8 sau 10 metri, în funcție de cum permite situația din teren, lucrări de preluare a apelor pluviale, realizare de șanțuri, lucrări de refacere și consolidare a podului peste Pârâul Åžoimul la Mircești, lucrări de siguranță rutieră ( semnalizare pe orizontală și verticală), lucrări de amenajare drumuri laterale. Sperăm ca cel mai târziu la începutul lunii mai să demarăm lucrările propriu zise”, a precizat Romeo Iordache.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?