Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : A fost nevoie de un reprezentant de la Finanțe pentru a fi votat bugetul comunei Gura Caliţei


Bugetul localității Gura Caliței a fost în cele din urmă votat la finele săptămânii trecute. După mai multe ședințe de consiliu local în care unii dintre aleșii locali veneau doar să se războiască între ei, în cele din urmă au găsit maturitatea politică să pună mai presus de interesele de partid, interesul de modernizare a localității de pe Valea Râmnei. La ședința Consiliului Local a participat și șeful serviciului de elaborare a bugetelor locale de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea, Gabriel Păvăloaie, care le-a explicat consilierilor prezenți, dar și contabilului șef al primăriei Săndel Ursu, fiecare capitol din bugetul pentru funcționarea primăriei, dar și cel de la secțiunea dezvoltare. Din cei 11 consilieri locali de la Gura Caliței prezenți la ședința Consiliului Local, șapte au votat pentru adoptarea bugetului, iar patru s-au abținut.
    La capitolul dezvoltare, au fost alocate fonduri pentru asfaltare uliță vecinală în satul Heleșteu, alimentare cu apă a satului Plopu, modernizarea centrului satului Poienile, plata navetei cadrelor didactice de la școală și pentru bursele copiilor, centrală termică pentru școala de centru, dar și continuarea proiectului șanțuri, podețe, trotuare la nivelului centrului civic al localității Gura Caliței. „Am decis să asfaltăm ulița vicinală din Eleșteu, având în vedere situațiile create de inundațiile care au loc mereu. Locuințele sunt construite înainte de anii 1990 și au nivelul fundațiilor foarte joase. Am considerat că este necesar să facem și șanțuri de colectare a apei de la precipitații în așa fel încât locuințele respective să nu mai fie inundate. Tot în proiectul de buget au fost prevăzute și sume aferente proiectului de alimentare cu apă a satului Plopu, ce ar fi trebuit demarat din anul 2005. Este evident că alimentarea cu apă de la Plopu este o prioritate. Acest lucru se poate face cu o documentație corectă, iar acest proiect va trebui să îl depunem pe finanțare europeană. Așa au fost depuse și proiectele de asfaltare și modernizare a drumurilor comunale de la Plopu și Lacul Baban, pe măsura 7.2 în valoare de un milion de euro și care au fost declarate eligibile”, a spus Nicolae Å¢andără, primarul localității.

    Deși o parte dintre consilierii locali erau foarte nervoși și țipau unii la alții, atât primarul cât și șeful serviciului de elaborare a bugetelor locale de la AJFP Vrancea, Gabriel Păvăloaie le-au explicat acestora mecanismul de gestionare a fondurilor unei localității, dar mai ales modul de elaborare a bugetului pentru funcționarea instituției, precum și cel de dezvoltare. Așa s-a reușit deblocarea situației tensionate și votarea în interesul oamenilor a continuării unor proiecte ce aduc un plus de bunăstare și civilizație. „Un alt proiect prins în bugetul anului 2016 este drumul de la Poienile constând în modernizarea centrului satului respectiv. De apreciat este faptul că s-au găsit fonduri necesare pentru plata navetei cadrelor didactice de la școală și bani pentru bursele copiilor. Un lucru foarte important este achiziționarea unei centrale termice performante plus toată instalația pentru școala de centru. De asemenea, va continua proiectul șanțuri, podețe, trotuare la nivelul centrului civic al localității Gura Caliței. Doresc să mulțumesc pe această cale consilierilor locali care au înțeles că interesul pentru modernizarea localității este mai presus decât orgoliul unora dintre aleșii locali”, a încheiat primarul Å¢andără. De asemenea, a fost adusă în discuție și problema scoaterii la licitație a închirierii islazurilor de pe raza localității pentru crescătorii de animale. Pentru acest lucru s-a propus ca cei interesați să depună cereri la primărie și la început de martie să se discute și să se rezolve și acest aspect respectându-se prevederile legale.  

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?