Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Grupul Diaverum preia IHS, care deține un centru de dializă și la Focșani


Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către SC Diaverum România SRL și Diaverum Holding S.A.R.L. asupra SC International Healthcare Systems SA și asupra activității de nefrologie a SC Inter Health Systems SA. Conform unui comunicat, „Autoritatea de concurență a evaluat operațiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante”.
    Grupul achizitor, Diaverum, activează pe piața serviciilor de dializă din România. Diaverum România își desfășoară activitatea prin 13 centre de dializă aflate în: Bistrița, Brașov, Roman, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Mediaș, Oradea, Târgu Jiu, două centre în Sibiu și trei centre în București. Diaverum România furnizează servicii de prevenție, servicii de hemodializă, dializă peritoneală, precum și serviciile medicale adiacente (servicii de prevenție, respectiv consultații nefrologice).
    SC International Healthcare Systems SA activează pe piața serviciilor de dializă din România și deține 15 centre de dializă, situate în sud-estul României, respectiv în Brăila, Brașov, București (3 centre), Petroșani, Galați, Târgu Mureș, Bușteni, Buzău, Călărași, Constanța, Craiova, Focșani și Râmnicu Vâlcea. De la SC Inter Health Systems SA este vândută, indirect, numai activitatea de nefrologie, ca urmare a transferării acestei activități către SC International Healthcare Systems SA.
    În urma preluării clinicilor de dializă aparținând SC International Healthcare Systems SA, Diaverum își va extinde activitatea pe piața serviciilor de hemodializă și dializă peritoneală din zona de captare a centrelor de dializă din Brăila, Petroșani, Galați, Târgu Mureș, Bușteni, Buzău, Călărași, Constanța, Craiova, Focșani și Râmnicu Vâlcea și își va crește numărul de pacienți, care vor beneficia de servicii de hemodializă și dializă peritoneală din zona de captare a centrelor de dializa din Brașov și București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?