Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Drumul comunal Nereju-Păvălari, modernizat anul acesta


Autoritățile locale din Nereju vor demara în această primăvară, lucrările de reabilitare și asfaltare a drumului comunal DC 106 Nereju-Păvălari. Valoarea investiției este de 4 milioane de lei. Lucrările vor fi realizate de societatea Cristilory Prod SRL Panciu, care a câștigat licitația organizată pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Drumul are o lungime de peste 4,1 kilometri, iar lucrările vor consta în realizarea unei fundații de balast, fundație de amestec, îmbrăcăminte asfaltică cu strat de uzură de 6 centimetri și strat de uzură de 4 centimetri. Totodată vor fi realizate șanțuri pe ambele părți ale drumului în lungime totală de 8,8 kilometri. De asemenea, vor fi construite mai multe podețe de acces drumuri laterale și podețe acces proprietăți. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
Acesta este primul proiect mare de modernizare a infrastructurii locale, realizat de administrația locală din Nereju.
    Tot în această primăvară vor începe lucrările la sistemul de alimentare cu apă din comuna Nereju. Este vorba de un rest de lucrări de executat la sistemul existent de alimentare cu apă. Lucrările vor fi executate de societatea Global Kapital Financial SRL București, valoarea investiției fiind de aproape 5 milioane de lei. Prin proiect se prevede execuția de lucrări de construcții a rețelei publice de apă a comunei Nereju, pentru satele Chiricari și Sahastru. Rețeaua de aducțiune cu apă va avea aproximativ 2,5 kilometri lungime, iar rețeaua de distribuție va avea aproximativ 40 de kilometri lungime. În cadrul acestui sistem de alimentare cu apă vor fi construite 76 de cămine de vizitare, vor fi montați 23 de hidranți. Apa va fi înmagazinată în două rezervoare care vor avea o capacitate de 100 și 300 de metri cubi. De asemenea, vor fi construite 2 stații de tratare a apei. „Lucrările la cele două investiții au fost deja contractate și sperăm ca în luna martie să emitem ordinul de începere a lucrărilor. Sunt două investiții necesare pentru comunitatea din Nereju”, a precizat viceprimarul comunei Nereju, Răduță Bozgonete.
    În această perioadă, Consiliul Județean Vrancea are în derulare proiectul de reabilitare a DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești.  Valoarea totală a investiției este de 149 de milioane de lei, iar durata execuției este de 4 ani de zile. Lungimea totală a drumului este de 34 de kilometri. Lățimea platformei drumului este de 7 metri, iar partea carosabilă are șase metri. Drumul va avea acostamente laterale care vor avea 0,50 metri fiecare. Lucrările mai prevăd repararea a 66 de podețe, construirea a 53 de podețe noi, construirea a două parcări și tot atâtea platforme de cântărire. De asemenea, au fost executate lucrări de apărări de maluri, diguri, regularizări de curs.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?